loading
close
SON DAKİKALAR

İBB sosyal yardımları ulaştırmaya başlıyor

İBB sosyal yardımları ulaştırmaya başlıyor
Tarih: 04.04.2020 - 17:18
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak sıkıntı yaşayan yurttaşlarla dayanışmayı sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) koronavirüs salgının ekonomik etkilerini yoğun olarak yaşayan yurttaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. 

İBB Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan ihtiyaç sahibi İstanbullulara 6 Nisan Pazartesi gününden itibaren destekte bulunulmaya başlanacağını açıklamış, bağışları 9 bin 500’e yakın İstanbulluya 300 ve 600 liralık nakit kartlarına yükleyerek teslim edeceklerini vurgulamıştı.

Ekrem İmamoğlu, binlerce kişiye ulaşacak yardım kolilerinin de hazırlandığını duyurmuştu.

İBB'den sosyal yardım almak isteyenlerin, https://sosinc.ibb.gov.tr/ adresinden gerekli bilgileri doldurması gerekiyor. Başvuru için tıklayınız!

"16 milyon olarak kimseyi geride bırakmayacağız" sloganıyla yola çıkılan kampanyada İBB'nin açtığı "https://birliktebasaracagiz.ibb.gov.tr/ sayfasından dayanışma çağrısı yapan İmamoğlu, şu açıklamayı yapmıştı:

"Çok zor günlerden geçiyoruz.

Sizler de zor günlerden geçiyorsunuz. Üretim ve hizmetleriniz ya tümden durdu ya da durma noktasına geldi.

Bu günlerde sadece biz değil, tüm dünya büyük bir sınavdan geçiyor. Görünen o ki, önümüzdeki birkaç aylık dönem daha da zor olacak.

Covid19 salgını, zengin fakir demeden hepimiz için birlikte mücadeleyi ve samimi bir dayanışmayı daha önce hiç görülmediği kadar zorunlu kılıyor.

Bu dönemde güçlüler zayıflara, varlıklılar yoksullara destek olmayı başarırsa bu tarihi sınavı geçebilir ve zorlu mücadeleyi kazanabiliriz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bu zorlu günlerde elimizdeki tüm kaynaklarımızı kullanarak şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya başladık. Bununla birlikte mevcut gidişat her geçen gün azalan kaynaklarımızın yeterli olamayacağını gösteriyor.

Bu nedenle toplumsal dayanışmayı harekete geçirmek ve salgınla mücadelenin sonuna kadar görev yapmak üzere Yenikapı’da İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezini kurduk. Bu merkezin hizmete geçmesiyle birlikte #BirlikteBaşaracağız kampanyasına başladık.

Kampanyamızla şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi kesimlere ve yaşlı vatandaşlarımıza daha fazla maddi ve manevi destek sağlamak, sağlık çalışanlarımız ve hastalarımızla dayanışma içinde olmak istiyoruz.

Birbirimize sahip çıkmamız gereken bu büyük dayanışma seferberliği için sizi hem şahsen hem de kurumlarınızla birlikte bizlere destek olmaya davet ediyorum.

İnsanlık olarak karşılaştığımız bu en umutsuz zamanlarda sağlayacağınız her türden destek tarafımızdan asla unutulmayacak ve hayat normal döndüğünde tüm gücümüzle yanınızda olacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Sebihaaa

Gercekten ihtiyacı olanlara yardım ulasmıyor 1,5 aydır basvurum onaylandı hala gelen bir şey yok ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen bu cocuklarım var işsiz kaldım ve eşimde işsiz

26.05.2020, 12:18
Zehra

Benim olumlu çıktı başvurum ne zaman yardım edilecek

25.05.2020, 22:57
Mehmet salih cengiz

Yardıma muhtaç o kadar kişi var ki o insanlara yardım etmezler gidip ne kadar yalancı yalaka varsa evi barkı işi olan kimse ona destek oluyorlar devlet kurumları da büyük şehir belediyesi de aynı yontemi uyguluyor tamam kısmı olarak fakirlere odeniyor olabilir ama yuzde 80 ni adım gibi eminim ki gerçek hak sahiplerini bulmuyor alçı boya ustasıyım hıçbir saglık guvencem yok gss var onada 3000 tl ustu cezam var 3 aydır doğalgaz faturalarımı odeyemiyorum ne yiyip içtigimizi soran yok kiramızı nasıl odüyoruz bilen yok ev sahibi arıyor kira günü geldiğinde onu bilen yok ck boğaziçi elektrik fatura yollamış 640 tl Allahtan korkmazlar evde ufo mu yaktık be utanmazlar tv buzdolabı cmak lamba var sadece hiç mi kullanmayalım kaykamlığa başvurdum dilekçe nisanda onaylandı tık yok kapımızı çalan yok pandemiye başvurdum ondan da tık yok askıda fatura diyorlar ben ona da inanmıyorum sosic de kayıtlı kişilere diyor kayıt sayfasına gidiyorum formu dolduruyorum olumsuz deniyor evim kira gündelik yevmiyle çalışan bir vatandaşım sigortam yok sabit gelirim yok tapum var o da memlekette koyde müşterek ordanda beş kuruş gelirim yok şeçim oldugunda imamoğluna haksızlık yapıldıgını düşünüp cebimdeki son 20 lirayı yol parası yapıp 4 saat yol gidip oyumu kullanmıştım lanet olsun Kime haksızlık yapıldığını düşünsek onlar gelip en büyuk haksızlığı bize onlar yapıyor

08.05.2020, 02:34
Şahin kaya

Yardıma ihtiyacı gerçekten olanlar basvursun

07.05.2020, 09:45
Semra özçoban

Sayın tevlet yetkilileri banada yardımcı olurmusunuz 3 çocuğum var kiradayim eşimin çalişmiyor kıradayım lütfen çok zor durumdayım

05.05.2020, 17:53
Yorum Yap

Facebook Yorumları