loading
close
SON DAKİKALAR

''İBB trafik kazalarını azaltmak için ne yapıyor''

''İBB trafik kazalarını azaltmak için ne yapıyor''
Tarih: 25.12.2012 - 19:15
Kategori: Özel Haberler

CHP İBB Meclis Üyeleri, Kadir Topbaş'a trafik kazalarıyla ilgili ne gibi önlem aldıklarını sordu...

CHP İBB Meclis Üyeleri, “İstanbul'da son yıllarda her yıl ortalama ölüm ve yaralanmalı 10.000, maddi hasarlı 25.000 civarında trafik kazası meydana gelmektedir” hatırlatmasında bulunarak “Meydana gelen bu kazaların uzmanlar tarafından; sürücü, yaya, yolcu, yol, taşıt, çevre, trafik yönetim denetim ve uygulamaları olarak gerekçelendirilmektedirler” görüşlerine yer vererek konunun önemine dikkat çeken ve İstanbul’da meydana gelen trafik kazalarının önemli nedenlerinden birinin hatalı yapılan “yol virajları” olduğu gerçeği doğrultusunda Zeytinburnu sahil yolu ve Kennedy caddesini örnek gösteren İBB Meclis gündemine getiren CHP Zeytinburnu Belediyesi ve İBB Meclis Üyeleri hazırladıkları yazılı soru önergesinde Başkan Kadir Topbaş’a:

“İBB trafik kazalarını ve olumsuz sonuçlarını azaltmak amaçlı hangi çalışmaları yapmaktadır? İBB bu konuda yakın, orta ve uzun dönemde bir iş takvimi var mıdır? Varsa detayları nedir? İBB’nin yaptığı veya dahil olduğu, İstanbul genelinde yapılmış, sıklıkla kazaların meydana geldiği noktaların belirlendiği ve çözüm önerilerinin üretildiği, ilk yardım ve acil müdahale planlamasının yapıldığı, istatistiki ve bilimsel bir çalışma var mıdır? Varsa kim tarafından hangi tarihte yapılmıştır? Sonuç ve önerileri nedir? Sorularını sordular.

Başkan Topbaş’a soru: “Meydana gelen trafik kazalarının önemli nedenlerinden birinin hatalı “yol virajları” olduğu gerçeği karşısında: İBB trafik kazalarını ve olumsuz sonuçlarını azaltmak amaçlı hangi çalışmaları yapmaktadır?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Fikret Konya, Ercihan Ekşi, Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan yazılı soru önergesi şöyle;

İstanbul'da son yıllarda her yıl ortalama ölüm ve yaralanmalı 10.000, maddi hasarlı 25.000 civarında trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalar uzmanlar tarafından; sürücü, yaya, yolcu, yol, taşıt, çevre, trafik yönetim denetim ve uygulamaları olarak gerekçelendirilmektedirler. 

Her ne kadar, trafik kazalarının temel gerekçeleri insan ve insana bağlı faktörler olarak belirtilse de yapılan birçok teknik çalışmada, dönüş yarıçaplarının arttırılması gibi geometrik bazı düzenlemeler kaza sayısında %50' ye varan düzeyde azalmalar sağlayabilmekte ve oluşabilecek kazanın olumsuz etkilerini azaltmakta olduğu gözlemlenmektedir.

Zeytinburnu sahil yolu, Kennedy cad, Fox TV önü, Dericiler Sahil Bölgesi'nde bulunan sert viraj ve 15 yıl önce T.C. Dışişleri Bakanlığının yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın anısına yaptırdığı mermer anıt, trafik kazalarının ve ağır sonuçlarının sıklıkla yaşandığı örnek noktalardan biri olarak gösterilebilir. 

Şehrimizde sorun teşkil eden bu tür noktaların gözden geçirilerek gerekli önlem ve tedbirlerin alınması yönünde çalışma yapılması gerektiğini düşünmekteyiz. 

Bu kapsamda; 

1. İBB, trafik kazalarını ve olumsuz sonuçlarını azaltmak amaçlı hangi çalışmaları yapmaktadır?

2. İBB bu konuda yakın, orta ve uzun dönemde bir iş takvimi var mıdır? Varsa detayları nedir?

3. İBB’nin yaptığı veya dahil olduğu, İstanbul genelinde yapılmış, sıklıkla kazaların meydana geldiği noktaların belirlendiği ve çözüm önerilerinin üretildiği, ilk yardım ve acil müdahale planlamasının yapıldığı, istatistiki ve bilimsel bir çalışma var mıdır? Varsa kim tarafından hangi tarihte yapılmıştır? Sonuç ve önerileri nedir? (bir örneğinin tarafımıza verilmesi)

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları