loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'den siyaha bürünen Riva Deresi'yle ilgili açıklama

İBB'den siyaha bürünen Riva Deresi'yle ilgili açıklama
Tarih: 28.05.2020 - 14:20
Kategori: Gündem

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Riva Deresi'nin son bir ayda oluşan kirlilikle siyaha dönmesine ilişkin açıklama yaptı. Ongun, derenin ıslahından İBB'nin değil Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu açıkladı.

Beykoz'daki Riva Deresi'nin rengi kirlilik nedeniyle simsiyah oldu. Dere yüzeyinde kabarcıklar görülürken, dereden zaman zaman kokular da yükseldiği belirtiliyor. 

Çevre sakinleri son bir aydır oluşan görüntüden ve kokudan  şikayetçi. Riva Deresi'nin kirliliğine ilişkin bugün yandaş medyada yapılan haberlerde derenin ıslah çalışması yapılmadığı için siyaha döndüğü dile getirilerek, yurttaşların İBB'ye bağlı Beyaz Masa'ya telefon ettikleri ve olumlu cevap alamadıkları vurgulandı.

İBB'den açıklama: DSİ ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yetkisinde

İBB Sözcüsü Murat Ongun, konuya ilişkin açıklama yaptı. Ongun, "Riva Deresi dahil Karadeniz’e dökülen tüm derelerin ıslahı ve bakımı DSİ sorumluluğundadır. Riva Deresi boyunca yer alan sanayi tesisi, ticari işletme ve maden ocaklarının denetimi ve çevre izinleri de İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yetkisindedir" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları