loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'nin AKP'li yönetimi, füze rampasına eklemeler yapılarak dönüştürülen itfaiye araçlarını satın almış

İBB'nin AKP'li yönetimi, füze rampasına eklemeler yapılarak dönüştürülen itfaiye araçlarını satın almış
Tarih: 02.12.2020 - 13:26
Kategori: Gündem

İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, önceki AKP yönetiminin itfaiyeye aldığı araçlardan bazılarının füze rampasına eklemeler yapılarak itfaiye aracına çevrilmiş araçlar olduğunu, bunların İstanbul sokak ve caddelerine uygun olmadığı için kullanılamadığını söyledi....

İBB CHP Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın Twitter hesabından yaptığı programa konuk oldu.

Subaşı, İBB'nin önceki AKP'li yönetiminin İBB bütçesinin nasıl zarara uğratıldığını akıl almaz bir örnekle açıkladı.

Subaşı, itfaiyeye yüksek fiyata alınan bir aracın aslında füze rampası olduğunu, eklemelerle itfaiye aracına çevrildiğini ancak sokak ve caddelere uygun olmadığı için kullanılamadığını açıkladı.

Subaşı şunları kaydetti:
"Bütçesi en büyük olan daireleri sıralayın, dedim. 10. sırada tfaiye Darie Başkanlığı var. 23 daire başkanlığı içinde İtfaiye Darie Başkanlığı'nın bu sırada olması normal gelmedi. Bakalım detaylarına, neden bu kadar yüksek bütçesi dedim. Bir baktık ki itfaiye yeni araç alıyor. Mevcut araçlar yetmiyor mu dedim. 'Mevcutlar İstanbul'da kullanılmaya uygun değil' dendi. 1 milyon 200 bin euro ile 1 milyon 500 milyon euro arasında almışlar. Koca Yusuf adını vermişler. İstanbul sokak ve caddelerine uygun değil bunlar. Araçlarla sorunları var bunların. İtfaiyede duruyor bu araçlar. 'Bunlar neden uygun değil, Almanya ve Fransa'da kullanılıyor mu' dedim. Meğer bunlar dünyanın hiçbir ülkesinde yok tek akıllı İstanbul. Bunların alt kısmı füze rampasıymış. Bir Arap ülkesine bu satılmış, adamlar bunları beğenmeyince füze rampasının üstüne eklemeler yapıp itfaiye aracı yapmışlar. Dönüp bizimkilere vermişler. Buraya harcanan paralar çok yüksek paralar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları