loading
close
SON DAKİKALAR

İBB'nin zenginleştirerek bastığı 'Hatıratlarla karşılaştırmalı Nutuk'un tanıtımı 23 Temmuz'da yapılacak

İBB'nin zenginleştirerek bastığı 'Hatıratlarla karşılaştırmalı Nutuk'un tanıtımı 23 Temmuz'da yapılacak
Tarih: 22.07.2020 - 14:48
Kategori: Yerel

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk, sade bir dil ve zengin görsellerle zenginleştirilerek yeniden basıldı. İBB tarafından çıkarılan ‘Hatıratlarla Nutuk’ kitabının tanıtım toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 23 Temmuz’da gerçekleşecek....

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927’de yazdığı Nutuk, görsel açıdan zenginleştirilerek yeniden kitap halinde sunuluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iştiraki tarafından basılan kitapta, sade bir dil ve zengin görseller kullanıldı. Belgesel bir film gibi Milli Mücadele Dönemini anlatan kitap, Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte o döneme tanıklık eden asker, bürokrat, siyasetçi, yazar, gazeteci gibi birçok meslek grubundan kişinin hatıratlarını da bünyesinde bulunduruyor.

Hatıratlarla Karşılaştırmalı Nutuk’ta, Türkiye’de belgesel filmlerin tanınan ismi Cengiz Özkarabekir, proje direktörü olarak görev aldı. Kitap, Sinan Meydan’ın da içinde bulunduğu 12 kişilik danışman kadrosuyla yaklaşık bir yılda hazırlandı. Kitapta Atatürk’ün anlatımı, bölümler halinde ve hatıratlarla desteklenerek veriliyor. Nutuk’un sadeleştirilmiş metinleri beyaz, hemen karşısındaki hatıratlar bölümü ise gri renkle ayrılıyor. Her iki tarafta yer alan pembe renkli kısa çerçeve yazılar, portreleri ele alan “kimdir?” ve önemli olayları kısaca ele alan “nedir?” başlıklarında okuyucuya sunuluyor.

Hatıratlarla Nutuk Kitabı’nın tanıtımı, 23 Temmuz Perşembe günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı toplantıda gerçekleşecek.

Tanıtım toplantısı saat 11.30'da İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi'nde yapılacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları