loading
close
SON DAKİKALAR

İbrahim Şahin özür diledi

İbrahim Şahin özür diledi
Tarih: 12.02.2012 - 02:43
Kategori: Medya

'Sanatçı Rojin'le ilgili maksadı aşan bir ifade kullandım. Bundan dolayı hem kendisinden hem de Türkiye kamuoyundan özür diliyorum'

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bir toplantıda, 2 yıl önce TRT Şeş'te program yapan Kürt sanatçı Rojin için 'aşüfte kadın' ifadesini kullanmış ve bunun ardından Rojin de, Şahin'i dava edeceğini açıklamıştı. 

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Rojin'i arayarak üzüntülerini ifade etmiş; Başbakan Yardımcısı Arınç da, "TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin'in sanatçı Rojin'e yönelik sözleri son derece yakışıksızdır" demişti.
 
Bu tepkilerin ardından İbrahim Şahin, dün yaptığı yazılı açıklamada, dar katılımlı ve basına kapalı bir toplantıda, hiç istenmeyen bir hadise yaşandığını belirtti.

''Sohbet esnasında sözün, son yıllarda ülkede yapılan en önemli açılımlardan biri olan TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6'ya geldiğini'' ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Toplantıda bulunanlardan biri, kanalın yayıncılık anlayışını hakkaniyetsiz bir biçimde eleştirdi. Kışkırtıcı nitelikteki soru ve ifadelerin ardından ben de TRT 6'nın yayıncılık sürecinde karşı karşıya kalınan zorlukları anlatırken, sanatçı Rojin'le ilgili maksadı aşan bir ifade kullandım. Bundan dolayı hem kendisinden hem de Türkiye kamuoyundan özür diliyorum.''
 
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in, basına kapalı olduğunu belirttiği toplantıda yaşanan olay, Taraf gazetesi yazarı Orhan Miroğlu'nun sorusu üzerine patlak vermişti. Şahin'in "aşüfte kadın" ifadesini kullanması üzerine Miroğlu toplantıyı terk etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları