loading
close
SON DAKİKALAR

"İç çamaşırı bombacısı" CIA ajanı çıktı

"İç çamaşırı bombacısı" CIA ajanı çıktı
Tarih: 09.05.2012 - 12:52
Kategori: Dünya

ABD'li yetkililer tarafından engellenen intihar saldırısıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı...

El Kaide'nin Yemen kolunun, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin birinci yıldönümü yaklaşırken gerçekleştirmeyi planlandığı ancak ABD'li yetkililer tarafından engellenen intihar saldırısıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Guardian'ın haberine göre, El Kaide terör örgütünün intihar bombacısı olarak görevlendirdiği kişinin, aslında CIA ve Suudi Arabistan istihbaratı için çalıştığı ortaya çıktı.

El Kaide içine sızarak saldırı planını bozan ajanın, Yemen’den “kazasız belasız” ayrılarak, bombayı Suudi Arabistan'daki CIA yetkililerine teslim etmeyi başardığı belirtildi.

ABD’li ve Yemenli yetkililere dayandırılan AP haberinde, kimliği açıklanmayan “bombacının” ele verdiği saldırı düzeneğinde, hava alanı detektörlerinden geçebilen metal olmayan bir patlayıcının yer aldığı açıklandı. Düzeneğin FBI uzmanlarınca incelenmekte olduğu bildirildi.

Benzer bir “iç çamaşırı bombası” ile saldırı girişimi, teröristin ABD’nin Detroit kentine giden bir yolcu uçağını 2009’da düşürmeye çalışırken yakalanmasıyla engellenmişti.

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları