loading
close
SON DAKİKALAR

İçişleri Bakanlığı: Restoranlarda ve pastanelerde masalar kalkıyor, sadece paket servis yapılacak

İçişleri Bakanlığı: Restoranlarda ve pastanelerde masalar kalkıyor, sadece paket servis yapılacak
Tarih: 22.03.2020 - 09:06
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ek bir genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği ek genelgeye göre, içkili veya içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri, bugün (22 Mart 2020) itibariyle sadece paket servis veya 'gel- al' benzeri uygulamalarla müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle belirtilen iletmelerde oturma alanları kaldırılacak.

Genelgede, koronavirüse karşı vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla lokanta ve restoranlar hariç olmak üzere birçok umuma açık yerin faaliyetlerinin geçici süreliğine durdurulduğu hatırlatıldı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler kapsamında salgının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla lokanta, restoran, pastane ve benzeri iş yerleri için ilave tedbirlerin alınması gerekli görüldüğü belirtilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Buna göre, gönderilen genelge kapsamında, içkili, içkisiz tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerleri, bugün saat 24:00 itibariyle sadece paket servis, gel-al benzeri şekilde, müşterilerin oturmasına müsaade etmeden hizmet verecek. Bu nedenle tüm lokanta ve restoranlar ile pastane ve benzeri iş yerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak."

Bakanlık söz konusu tedbirlere ilişkin, kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları