loading
close
SON DAKİKALAR

İçişleri Bakanlığı'ndan CHP'li belediyeye 'Kazım Koyuncu' ve 'Atatürk' soruşturması

İçişleri Bakanlığı'ndan CHP'li belediyeye 'Kazım Koyuncu' ve 'Atatürk' soruşturması
Tarih: 28.11.2020 - 09:00
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı, 'Millet Bahçesi' ve 'Millet Kıraathanesi'nin adını değiştirerek '100. Yıl Atatürk Parkı' ve 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' yapan Fındıklı Belediyesi'ne soruşturma açtı.

Fındıklı Beledeyesi sosyal medya hesabından açılan soruşturmayı şu ifadelerle duyurdu: "İller Bankası kredisiyle inşa edilen Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi’nin 100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat evi olarak değiştirilmesiyle ilgili Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimize İç İşleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Geçmiş dönem krediyle inşa edilen , 2032’ye kadar borcu ödenecek olan ve yerel seçimlerden hemen önce verilen isimler 3 aylık kamuoyu yoklamasının ardından meclis kararıyla değiştirilmişti. Kaymakamlık, “kamu yararı görmediği” gerekçesiyle değişikliği reddetmişti.

Konu yargıya taşınmış, yargı Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin ayrı incelenmesi gerektiğini bildirince bir sonraki mecliste ayrı ayrı oylanarak 8 Chp üyesinin kabulü, 3 akp üyesinin reddiyle tekrar karar alınmıştı.

Belediye Başkanımız @ecervatoglu: “Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı Halkının üstünde bir irade yoktur.” demişti.

Aradan geçen 1 yılın ardından ön soruşturma için İç İşleri Bakanlığı müfettişleri incelemeye gelmişti. Bugün belediye başkanımız ve meclis üyelerimize soruşturma başlatıldığı kararı tebliğ edildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları