loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

İdam cezasının geri getirilmesi için kampanya başlatıldı

İdam cezasının geri getirilmesi için kampanya başlatıldı
Tarih: 05.09.2012 - 15:48
Kategori: Yerel

Kayseri’de STK'lar PKK üyelerine yönelik idam cezasının yeniden getirilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı...

Toplanan imzalar, yasanın yeniden çıkması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na gönderilecek.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan imza kampanyası öncesinde sicil toplum kuruluşları ortak bir basın açıklamasında bulundu. STK'lar adına açıklamayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz yaptı. Yavuz, terörle mücadelede daha etkin olabilme adına terör suçları ile ilgili idam cezasının yeniden getirilmesi ve uygulanmasını istedi. Türk hukukunda idam cezasının ve Hıyanet-i Vataniye Kanunu'nun kaldırılmasının PKK'lilerin cesaret bulmalarına neden olduğunu dile getirdi.

Yavuz, “PKK'nin kanlı saldırıları her gün artmakta ve bunlara bir yenisi eklenmekte. Bu sebeple TBMM’nin bu kanunları yeniden getirmesi gerekmektedir.” dedi.

Ali Yavuz, Türkiye’de kardeşi kardeşe düşürme, birlik ve beraberliğimizi bozma, ülkemizi bölme planları yapanların olduğunu ifade ederek, kimsenin bu amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.

Hükümetin terörle mücadelesini de eleştiren Yavuz, “Terör suçları ile ilgili idam cezasının uygulanması için yeniden Türk hukukuna idam cezası ile ilgili yasanın getirilmesini istiyoruz. Bu konuda imza kampanyası başlattık. Kampanyada toplanan imzaları idam cezasının getirilmesini talep ederek meclise göndereceğiz.” diye konuştu.

Açıklamaların ardından kalabalık grup ve meydanda bulunan vatandaşlar, idam cezasının getirilmesi talebiyle başlatılan imza kampanyasına destek olmak için sıraya girdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları