loading
close
SON DAKİKALAR

İdari sayılan özel eğitim ve rehabilitasyon çalışanları yine mağdur mu olacak?

İdari sayılan özel eğitim ve rehabilitasyon çalışanları yine mağdur mu olacak?
Tarih: 15.03.2020 - 11:44
Kategori: Eğitim

Koronavirüse önlem için idari izinli sayılan özel eğitim ve rehabilitasyon çalışanlarının durumları tatil ve uzaktan eğitim kararıyla tekrar gündemde.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları 16 Mart’tan itibaren bir haftalık tatile girecek. 23 Mart’tan itibaren ise bir haftalık uzaktan eğitim uygulaması başlayacak. Bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler ise genel idari izinli sayılacak.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Öğretmenleri Dayanışma Platformu ise bazı rehabilitasyon merkezlerindeki kurum yöneticilerinin çeşitli söylemlerinin tedirginliğe neden olduğunu belirtterek yazılı açıklamada bulundu. 

Platformdan yapılan açıklama şöyle:

"Dünyada hızla yayılan Koronovirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 16-30 Mart 2020 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş, bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir. Öte yandan; 1 Eylül 2019 tarihli ve 30875 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 28 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/1 sayılı Kararının ''Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklar'' bölümünün ''Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller'' başlıklı 2'nci maddesinde; ''Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.'' hükmü yer almaktadır.  Bakanlığımızın kurumlara ödeneklerini eksiksiz yatırıp Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışanlar için de bu hükmün geçerli olmasını, Sayın bakanımız Ziya SELÇUK'un dediği gibi kimsenin, ne kurum sahiplerinin ne de çalışanlarının mağdur olmamasını talep ediyoruz.  Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışanların durumunun belirsizliği sürmektedir ve yapılan açıklamalardan sonra ülkemizin farklı bölgelerinden, bazı rehabilitasyon merkezlerindeki kurum yöneticilerinin aşağıda belirtildiği gibi çeşitli söylemleri olmakta, kurumlarda çalışanları tedirgin etmektedir; - Çalışanlara çalıştığı sürenin maaşının ( yarım maaş ) ödenmesi, - Bahsi geçen tatil günlerinin çalışanların yıllık izninden düşürülmesi, - Tatil dönüşünde haftalık 40 saat yerine 48 saat ders yaptırılması, - Haftalık 5 gün çalışanların bir süre boyunca 6 gün çalıştırılması, vb...

Bu çerçevede 1-) 16-30 Mart 2020 tarihlerinde izinli sayılan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışanların maaşlarında herhangi bir kesinti yapılacak mı? 2-) 16-30 Mart 2020 tarihlerindeki izin, çalışanların yıllık izinlerini etkileyecek mi? 3-) Planlanan telafi dersleriyle ilgili çalışanlara fazla mesai yaptırılacak mı? Ek ücret ödenecek mi?

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları