loading
close
SON DAKİKALAR

İdris Naim Şahin, CHP'ye yüklendi

İdris Naim Şahin, CHP'ye yüklendi
Tarih: 27.10.2012 - 10:15
Kategori: Siyaset

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP'nin Ankara'da yapacağı yürüyüşe ilişkin olarak konuştu...

Kurban Bayramı dolayısıyla Ordu'da bulunan Bakan Şahin, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmasına, vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Bakan Şahin, CHP'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara'da yapacağı yürüyüş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin tutumunu eleştiren Bakan Şahin şunları söyledi: "Ankara'da hipodromda ve Anıtkabir'deki törenleri takip etmek, halkla devletle bütünleşmek yerine yolu bir kez daha şaşırarak farklı bir anlayışın içine gireceğini söylüyor ana muhalefet partisi. Bizde diyoruz ki CHP'nin altı tane uhdesi var. Devletçilik, Halkçılık, Laiklik, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, biri de İnkılapçılık. Şimdi CHP'lilere sorsanız bu altısını sayamaya bilirler. Bu uhdeler her zaman her yerde Cumhuriyet Bayramı'na daha fazla sahiplenmeyi gerektirir. Bu uhdeler devletin düzenine saygı göstermeyi gerektirir. Cumhuriyet devletin düzenine aykırı gitmek için bir araya gelmişlerin rejimi değildir. CHP bugün itibarıyla bir kısım yöneticileriyle bu anlayışta olabilir. Bu da o parti adına, ülke siyaseti adına bir eksikliktir"

"Bunlar ucuz kabadayılıklardır"

Bakan Şahin, polisin bu ülkede kim yanlış yaparsa yapsın karşısına çıkabileceğini belirterek, "Bir takım CHP yetkililerinin (Efendim biz şunu yapacağız, şuraya gideceğiz, buradan yürüyeceğiz, önümüzde birileri çıkarsa biz dinlemeyeceğiz) söylemleri var. Önüne çıkan senin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin polisidir. Ne dediğinin ne yaptığının farkında mısın? Senin de önüne çıkar yanlış yaptıysam benim de önüme çıkar. Çıkması da gerek, adalet bunu gerektirir. (Ben yanlış yaparım benim önüme çıkmayacaklar, çıkarlarsa ben şunu yapacağım, bana gaz sıkarsa polis ben o İçişleri Bakanına gazı gösteririm) Ne gazı, biber gazı. İyi güzelde yani biz biber gazını biliyoruz, her halde sen bilmediğimiz bir gaz domates gazı falan üretirsen öyle bir buluşun varsa farklı çeşidine bakalım biz de faydalı ise onu kullanırız bir daha ki seferde. Bunlar ucuz kabadayılıklardır" diye konuştu

"Bu çıkışlar farklı şeyleri çağrıştırır"

CHP'nin bazı yöneticileri tarafından yapılan bu çıkışların farklı çıkışları da çağırıştırabileceğine işaret eden Bakan Şahin şöyle devam etti: " Teröre hep birlikte lanet yağdırarak, mücadele ediyoruz. Ama bu ülke bu günkü terör örgütünün kök saldığı yıllarda aynı zamanda bir anarşi dönemini yaşadı. (Kanun benim) diyenlerin sokaklarda adeta terör estiren bir dönemi yaşadı. O dönemlerin tarihini de, olaylarını da biz biliyoruz. İnsanın aklına ister istemez şu geliyor acaba CHP çok sıkıştığı zaman, bu ülkede bir şekilde bir dozda anarşiye mi gidilsin istiyor? Hassas bir gündemden ve Cumhuriyet Bayramı'ndan tutarak, o zeminden bir aykırılık ortaya koyarak bir şeyler mi yapmak istiyor. Bunu da doğrusu yakıştırmak istemiyoruz ama, görüntü bu" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları