loading
close
SON DAKİKALAR

İfade değiştirdi cezaevinde ölü bulundu

İfade değiştirdi cezaevinde ölü bulundu
Tarih: 05.04.2013 - 11:30
Kategori: Gündem

DTCF öğrencisi Harun Torgay, emniyette verdiği ifadesini değiştirdikten sonra Sincan Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu...

Hakkında açılan davanın ilk duruşmasında, emniyette kendisine baskı yapıldığını açıklayan ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi öğrencisi Harun Torgay kaldığı koğuşta ölü bulundu. 

Savcılık kaynakları, Torgay’ın hücresinde yangın çıkardıktan sonra kendini astığını belirtti. 

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde geçen sonbaharda pankart asma kavgası çıkmış, iddiaya göre Harun Torgay, Osman Akşit isimli öğrenciyi bıçakla yaralamıştı. 14 öğrenci ‘terör örgütü üyeliği ve propaganda’ suçundan gözaltına alınarak haklarında dava açılmıştı.

‘Kod adım Hasan Sabbah’

Emniyetteki ifadesinde Avusturya’da yaşarken PKK ’ya katıldığını daha sonra Türkiye ’ye dönerek etkin pişmanlık yararlanıp serbest kaldığını anlatan Torgay, savcılık ifadesinde de Emniyet’in haber elemanı olduğunu söyledi.
İstihbarat’taki kod adının ‘Hasan Sabbah’ olduğunu söylediği belirtilen Torgay önceki gün Ankara 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde emniyette baskı altında ifade verdiğini söyledi. Torgay tek başına kaldığı hücrede saat 02.00 sıralarında önce yangın çıkardı. Ardından bileklerini keserek kendini astı. 

Benzer bir olay da 2010 yılında Kütahya’da yaşanmıştı. Üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada sağ görüşlü bir öğrenci hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 17 öğrenci hakkında dava açılmış, sonuçta 16 öğrenci beraat etmişti. Ancak, dava sürerken öğrencilerden Seyfettin Bal, tutulduğu Sincan Cezaevi’nde, suçsuz olduğuna dair bir mektup bıraktıktan sonra intihar etmişti. Bal bugün yaşamış olsaydı beraat edenler arasında olacaktı.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları