loading
close
SON DAKİKALAR

Iğdır KCK davasında Belediye Başkan Yardımcısı'na tahliye

Iğdır KCK davasında Belediye Başkan Yardımcısı'na tahliye
Tarih: 25.02.2013 - 18:36
Kategori: Gündem

KCK davasında tutuklu yargılanan Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi...

Iğdır'da KCK operasyonunda, örgütsel faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra Erzurum'da yargılanmasına başlanan Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül, avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Savunması istenen Dağgül, Kürtçe savunma talebinde bulundu. Dağgül'ün tercümanlığını salondaki izleyiciler arasında bulunan Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Kanakkuran Belde Belediye Başkanı Kemal Çetin yaptı. Sanık Dağgül savunmasında, 2009 yılı mahalli seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Iğdır Belediye meclis üyesi seçildiğini, ardından belediye başkan yardımcılığına getirildiğini, BDP Iğdır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli basın açıklamalarına katıldığını, BDP Genel Merkezi tarafından gönderilen genelgelere uygun şekilde tüm parti faaliyetlerine katıldığını ve legal olan bu çalışmaların da suç unsuru taşımadığını ifade etti.

Katıldığı parti çalışmalarının, iddianamede KCK eylemleri kapsamında değerlendirildiğine dikkati çeken Elif Dağgül, "İddia makamının öne sürdüğü gibi benim katıldığım toplantılar kesinlikle KCK eylemleri kapsamında değil. Belediye araçlarıyla terör örgütü elemanlarının cenazelerine katıldığım iddiaları da doğru değil. Telefonla görüştüğüm parti veye belediye görevlileriyle illegal hiç bir konuşmam söz konusu değil. Ben suçsuzum. 3 aydır 2 çocuğumdan uzak şekilde cezaevinde bulunuyorum. Yakında TBMM'de yasallaşacak olan 4. Yargı Paketi'nin göz önüne alınarak tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatları da, müvekkillerinin legal bir siyasi parti olan BDP tarafından düzenlenen basın açıklamalarına katıldığını, parti faaliyetleri kapsamında katıldığı basın açıklamalarının suç unsuru taşımadığını, telefonla görüştüğü kişilere de hiç bir şekilde yasa dışı talimat vermediğini belirterek, yakında çıkması beklenen 4. Yargı Paketi'nin göz önüne alınarak müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya Elif Dağgül'ün tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildiğini, dava dosyasındaki diğer eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları