loading
close
SON DAKİKALAR

İhsanoğlu, MHP'yi ziyaret etti

İhsanoğlu, MHP'yi ziyaret etti
Tarih: 26.06.2014 - 20:18
Kategori: Siyaset

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti...

CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Artık bu mesele çatı, pencere şeklinde değil milli mutabakat şeklinde devam ediyor” dedi.

MHP ve CHP’nin 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, siyasi parti temsilciliklerini ziyaret etti. Ziyaretinin son durağı olan MHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden İhsanoğlu, MHP Lideri Bahçeli ile bir araya geldi. Görüşmenin sona ermesinin ardından MHP Genel Başkanı ve Ekmeleddin İhsanoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile büyük uzlaşıyı başlatan lider olduğunu dile getiren İhsanoğlu, “MHP Genel Başkanı Bahçeli ile önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Artık bu mesele çatı, pencere şeklinde değil milli mutabakat şeklinde devam ediyor” diye konuştu.


BAŞÖRTÜSÜ HAKTIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını söyleyen İhsanoğlu, "Kendilerine bu inisiyatifi başlattıkları için hayırlı teşebbüste bulundukları için teşekkürlerimi sundum" dedi. Başörtüsüyle ilgili sorular üzerine İhsanoğlu "Ben üniversitede öğretim üyesiyken, bölüm başkanıyken İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü kızlarımızın haklarını müdafaa eden çok az sayıdaki öğretim üyelerinden birisiyim. Benim 28 Şubat döneminde yaptığım bu savunma benim kürsümün kapatılmasına ve benim o günkü baskı karşısında üniversiteden 10 sene erken ayrılmama sebep olmuştur. Bunun aksini söyleyenler ya gerçekleri bilmiyorlar ya gerçekleri kendi hayallerindeki gibi görmek istiyorlar. Başörtüsü haktır. Başörtüsü, kadınlarımızın, kızlarımızın istediği şekilde olması lazım gelir. Bu bir kendi yorumlarıdır, gelenekten gelen bir şeydir. Ona saygılı olmak, ben bu hakkı müdafaa eden çok az sayıdaki insanlar... O zaman 'selamet der kenarest' diyenlerin bugün kalkıp da böyle bir şey söyleme hakları yoktur" diye konuştu.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları