loading
close
SON DAKİKALAR

İktidar, Adana’yı kaderine terk etti; Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!

İktidar, Adana’yı kaderine terk etti; Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!
Tarih: 15.07.2023 - 12:26
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’daki elektrik kesintilerini, Balcalı ve Akkapı Hastaneleri sorununu meclise taşıdı; Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!

Adana’da hava sıcaklığı 50 derecelere ulaşırken yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdiriyor. Depremde hasar gören ve aylardır tam kapasite çalışmayan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile Seyhan ilçesine bağlı Akkapı Mahallesi’nde kapanan özel bir hastaneye devlet hastanesi tabelası asılmasına rağmen verilmeyen hizmet de vatandaşın tepkisini çekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, tüm bu sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı ve hükümetin acil çözüm üretmesini istedi.

ELEKTRİKLER KESİLİYOR, VATANDAŞ, İŞ İNSANLARI PERİŞAN OLUYOR

Aşırı sıcaklarla beraber Adana'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle ev ve iş yerlerinde elektronik eşyaların, makinelerin büyük zarar gördüğünü, insanların klimalarını çalıştıramaz, sıcakla baş edemez olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, iş yerlerinde ekipmanla birlikte personel de çalıştıramayan iş insanlarının milyonlarca liralık zarara uğradığını kaydetti. Dr. Şevkin, hükümete seslendi ve, “Buna bir çözüm bulun” dedi.

BALCALI VE AKKAPI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Ayrıca, Adana'da bir de sağlık sorunu yaşandığını dile getiren Dr. Şevkin, “Bölgeye ve hatta Türkiye'ye hizmet sunan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin akıbeti belli değil. Depremden hasar gören hastanede profesörler, doktorlar çalışamamanın hüznünü yaşıyor, hastalar ne yapacağını bilemez hâlde. Seyhan Akkapı Mahallesi'nde kapatılan bir hastaneye devlet hastanesi tabelası asıldı ancak sağlık hizmeti yok. Nüfusu 500 bini geçen bölge halkı yerinde sağlık hizmetinden faydalanamıyor. Adanalılar Hükûmetten bu sorunların çözümünü bekliyor” diye konuştu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları