loading
close
SON DAKİKALAR

İktidarı ayetle uyardılar!

İktidarı ayetle uyardılar!
Tarih: 11.01.2013 - 18:01
Kategori: Sağlık, Yaşam

Zonguldak'ta hayatını kaybeden 9 maden işçisi için Antikapitalist Müslümanlar ve Emek Adalet Platformu bugün Fatih camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı...

Zonguldak'ta hayatını kaybeden 9 maden işçisi için Antikapitalist Müslümanlar ve Emek Adalet Platformu bugün Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kıldı. Cuma namazı sonrası cemaatin katılımıyla yaklaşık 100 kişilik bir grup Sedat Doğan'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Yapılan açıklamada, Kozlu’da meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 8 maden işçisine dikkat çekilerek, AKP iktidarı boyunca 10 binden fazla işçinin iş kazaları sonucunda yaşamlarını yitirdikleri belirtildi.

Taşeron firmaların kölelik koşullarından çalıştırılması sonucunda işçilerin ölümün kader değil, kar hırsının denetlenmemesi sorunu olduğu vurgulanan açıklamada, 10 binden fazla insan ölmesine rağmen bu ölümler basında sadece bir iki gün yer tutmuştur. ‘’Yılın ilk maden kazası’’ gibi manşetlerin atılması durumun vahametini ortaya koymaktadır. Dünyadaki olaylar hakkında komplo teorileri üreten politikacılar bu konuda somut hiçbir şey yapmamışlardır. Bunun neticeleri de ortadadır ve 8 kardeşimiz taşeronların ve asıl işverenlerin kar hırsı yüzünden hayatını kaybetmiştir. Hükümetin bu konuda yaptığı, ölen insanların ailelerine bir miktar tazminat ödeyerek konuyu örtbas etmektir. Antikapitalist Müslümanlar ve emek adalet platformu olarak bu ölümlerin önüne geçmek için tazminat ödemek dışında doğru düzgün hiçbir şey yapmayanlara itiraz ediyoruz. Taşeron firmalar yerin altında ve yerin üstünde ölümlere sebebiyet vermeye devam etmektedir. Bizler bu konuda metanetimizi koruyor ölümlere sadece ağlamak değil ölümlere karşı mücadele etmek gerekir diyoruz’’ denildi.

Antikapitalist Müslümanlar olarak yine fatih caminde 1 Mayıs’ta iş kazalarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılarak mücadelemizin ilk çıkışını gerçekleştirdiklerine dikkat çekilen açıklamada, Toplumun zaafa uğratılmışlarıyla bütünleşmek ve onlarla birlikte mücadele etmek için çıktıkları bu yolda şimdi de emek adalet platformundan arkadaşlarımızla birlikte Kozlu’daki cinayetlere karşı koymak için bir arada olduklarını ifade ettikleri açıklamalarını şu şekilde sürdürdüler:

‘’Biliyoruz ki iktidarlar bölük pörçük halkın seslenişlerini duymazlar. Devleti değiştirmek için iktidara gelen AKP hükümeti de devletleşerek halkın acılarını duymak yerine sermaye sınıfının çıkarlarını gözetmeye devam etmektedir. Taşeronluğu işçilere reva gören AKP, Kozlu’daki cinayetlerin de sorumlusudur. Kendi eliyle yaptıkları hataları, kurumlara havale edenler, sorumluluklarını savarak kurtulabileceklerini sanmaktadırlar. Biz iktidara Allah’ın ayetleri üzerinden itiraz etmeye ve uyarmaya devam ediyoruz. Şu ayeti hatırlatıyoruz:

“Kim, kendisine Rabbinin ayetleri hatırlatılıp da onlardan yüz çeviren ve elleriyle yaptığını unutandan daha zalimdir?”

Kehf/ 57

Bizler Antikapitalist Müslümanlar ve emek adalet platformu olarak egemenlerin yer altındaki ve yer üstündeki sömürü düzenlerine sessiz kalmayacağız. Vahyin bize öğütlediği yerden bakmaya ve kim bu zulümleri gerçekleştiriyorsa onlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Allah'ın nimetine nankörlükle karşı gelip, halklarına helak yolunu açanların haline baksana? Cehenneme gidiyorlar; ne kötü bir yer orası.”

İBRAHİM 28-29


Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları