loading
close
SON DAKİKALAR

İktidarın ekonomik paketi AKP ve MHP tabanlarına göre de yetersiz

İktidarın ekonomik paketi AKP ve MHP tabanlarına göre de yetersiz
Tarih: 07.04.2020 - 13:50
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan çalışmaya göre vatandaşlar koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarını olumlu bulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomik paket hakkında ise olumsuz görüş bildiriyor....

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na her ay düzenli olarak sunumu yapılan Gündemetre Türkiye’nin Gündemi Araştırması’nda yurttaşlara koronavirüs salgınına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi paketine ilişkin sorular da yöneltildi. Çalışmaya göre vatandaşlar salgın karşısında işyerlerinin, ibadethanelerin kapatılması ve spor karşılaşmalarının ertelenmesi gibi uygulamalara olumlu yaklaşırken, iktidarın koronavirüs salgınına karşı ortaya koyduğu ekonomik paketin hiç kimsenin sorununu çözmeyeceğini ya da belli bir kesimin sorunlarını çözeceği görüşünde. 2 bin 605 kişinin katılımıyla yapılan çalışmada şu sonuçlara ulaşıldı:

- Bakanlık kısmen başarılı: Çalışma kapsamında “Salgın ile mücadele konusunda Sağlık Bakanlığı’nı ne kadar başarılı buluyorsunuz” sorusu yöneltildi. Yurttaşların yüzde 24’ü Sağlık Bakanlığı’nı başarılı bulurken, yüzde 32’si ise Sağlık Bakanlığı’nın kısmen başarılı olduğu görüşünde. Katılımcıların yüzde 43’ü Sağlık Bakanlığı’nın başarısız olduğunu belirtirken, yüzde 1’i görüş bildirmedi. Buna göre vatandaşların yüzde 56’sı Sağlık Bakanlığı’nın salgınla mücadele konusundaki çalışmalarını olumlu buluyor.

- Paketi yetersiz: Çalışma kapsamında koronavirüs salgını karşısında çıkarılan ekonomik paketin yeterli olup olmadığı sorusu yöneltildi. Buna göre ekonomik paketin hiçbir kesimin sorununu çözemeyecek yetersiz bir paket olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 59.5 olurken, belli kesimlerin düşünülerek hazırlanmış bir paket olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 28.1 olduğu ifade edildi. Ekonomik paketin herkesi kapsayan ve yeterli bir paket olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 10.2 oldu.

- AKP ve MHP tabanı olumsuz görüşte: Ekonomik paketle ilgili olumsuz görüş bildirenlerin son genel seçimlerde oy verdiği siyasi partilere göre dağılımı incelendiğinde AKP seçmenlerinin yüzde 30.5’i, MHP seçmenlerinin yüzde 39.2’si ekonomik paketin yetersiz olduğunu düşünüyor. Paketin belli kesimler düşünülerek hazırlandığı görüşünü dile getirenler arasında AKP seçmeninin yüzde 41.4’ü, MHP seçmeninin ise yüzde ise 41.7’si bulunuyor. Buna göre açıklanan ekonomik pakete AKP tabanının yüzde 71.5’i, MHP tabanının ise yüzde 80.9’u olumsuz görüş bildirdi. 

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları