loading
close
SON DAKİKALAR

İleri demokrasi'de Basın Özgürlüğü

İleri demokrasi'de Basın Özgürlüğü
Tarih: 05.11.2012 - 16:02
Kategori: Gündem

Kartal Sohbetleri ''İleri demokrasi'de Basın Özgürlüğü'' söyleşisinin açılış konuşmasını Turgut Ünlü yaptı...

Kartal Sohbetleri ''İleri demokrasi'de Basın Özgürlüğü'' söyleşisinin açılış konuşmasını Turgut Ünlü yaptı.

Turgut Ünlü şunları söyledi;

‘’Toplantılarda, mitinglerde, panellerde, TV’lerde çok konuşma yaptım. Ama ilk kez bir söyleşide AÇILIŞ KONUŞMASI yapıyorum. Bu görev bana verildiğinde yıllar öncesinde Çağdaş Koop. Birliği Genel Başkanı iken 21 Aralık’ta Dünya Kooparatifçilik Gününü uzman kişilerle Pendik’te kutluyorduk. Açılış konuşmasını yapması için Pendik’te ikamet eden Gazeteci İlhami Soysal ağabeye gittim ve ricada bulundum. 

O da bana “ Benim alanım değil, ne söyleyebilirim.” dedi. “Ağabeyim sen bulursun bir şeyler, ne olur kırma bizi” deyince kabul etti. Açış konuşmasına şöyle başladı “ Yaşlı bir bayan erkek torununu alıp tabelasında “ sünnetçi” yazan yere götürmüş, sünnet ettirmek için. Ama bakmış ki sünnetçinin camında bir saat asılı. Tereddüt etmiş. Bu kez içerideki sünnetçi yaşlı kadına “ Buyur teyzecim” deyince, kadın “burasını sünnetçi zannettim” demiş. Sünnetçi de “ evet, öyle” deyince yaşlı kadın “ ama camınızda saat asılı” demiş. Sünnetçi de “ iyi ama teyze ne asaydım peki?” demiş.

Kıssadan hisse; İlhami ağabey konuyla bilgisizliğini bize böyle aktarmış olmuştu. Ben de kendimi aynen böyle hissediyorum şu anda . Işıklar içinde yatsın, rahmet olsun.

Umarım sizleri sıkmam.
Şimdiden sürç-i lisanlarım affola…

Çağrı yapıldığında baktım… KONUMUZ ve KONUĞUMUZ ÇOK İYİ SEÇİLMİŞ. Konu başlığında bir İRONİ var. Prof. Dr. Celal Şengör “ İçeri atılan gazetecilerin sayısıyla dile gelen aykırı fikre tahammülde dünyada sondan birinciliği kapmışız “ diyor. “İleri demokrasi’de Basın Özgürlüğü’ müze bakın! Konuğumuz, konuşmacımız Sn. Can ATAKLI ülkemizin alanında en iyilerinden birisi.

Peki… Ben “ Açılış Konuşmam’da ne demeliyim?
Öncelikle KARTAL SOHBETLERİ’ ne Kartal’dan başlamalıyım.

Benim ve bizler için KARTAL :

* Bostancı’dan Gebze’ye kadar olan Coğrafyadır. Yani eski Kartal.

* Zengini gösteriş budalası olmayan, insanların birbirini tanıdığı, yardımlaşıp dayanıştığı, aydın ve kentlilerin yaşadığı yerdi.

* Cevizli TEKEL- Yunus Çimento- OTOYOL- PARSAN- MALAZLAR- PRESİZ- KORTENBACH ŞEMSİYE- EAS- MUTLU- ŞİŞECAM- JEEP- ASKERİ DİKİMEVİ- ARÇELİK- Tuzla Porselen- Ytong- Alemdar Kimya- Diktaş- BÖHLER vb. fabrikalarının bulunduğu bir emekçi kenti, işçi sınıfı mücadelelerinin bayrak olduğu bir yerdi.

* Pendik, Tuzla, Maltepe, Sultanbeyli, Samandıra, Küçükyalı, Yakacık, Soğanlık, Dolayoba ve köylerin ilçesiydi.

CHP ilçe Başkanı Sn. Gündüz Günışık “ Genel Başkanım İsmet Paşa Bana Kartal ve Bakırköy ‘ün sonuçlarını söyleyin. Size İstanbul’un sonuçlarını söyleyeyim” diye seçim günü akşamları telefon ederdi” diyordu. Kartal’ın böylesine de bir siyasi önemi vardı. 

Böyle bir yerde; CHP Gençlik Kolları üyesi olmak, TÖB-DER Başkanlığı yapmak, Uğur Mumcu Mahallesine isim vermek ve o mahalledeki kooperatiflerin üst kuruluşu olan ÇAĞ-KOOP Genel Başkanlığı’nı yapmak nasip oldu bana.
Kartal’a kısaca böyle bakıyorum.

Toplumların tarihinde önemli kırılma noktaları vardır. Cumhuriyetimizin 89.kuruluş yıldönümü kutlamaları da bunun en sonuncusu ve en görkemlisi oldu. Yeniden iş başına düştü. Mücadelenin yeniden eski Kartal’da olduğu gibi canlandırılması, sürdürülmesi gerekiyor. 

Gün; eski Kartal’da olduğu gibi yeniden sımsıkı bir yumruk olma zamanı. Gün; işsizlik, pahalılık, yoksulluk, zam ve her türlü zulümden etkilenen nüfusumuzun en az yüzde 90’ını bir araya getirme, verilecek mücadelenin içine alma zamanı.
Bunun için de bu tür SOHBETLERLE, birbirimizi UYARMAYA ve UYANMAYA ihtiyacımız var.

Bu da bu şekilde- kültür, spor, ekonomi vb.- söyleşilerle, panel ve sempozyumlarla olabilecektir.
Kartal ADD, Salı ve Cuma günleri bu mekanda bunun bir bölümünü yapıyor, kutluyoruz. Bunu genişletmemiz gerekiyor. İşte bugün bunun ilkini gerçekleştiriyoruz. 

Sn. Can Ataklı’ya Kartalımıza hoş geldiniz diyor, bizlere büyük yardım ve kolaylıklar sağlayan Kartal Bel. Bşk. Sn. Altınok Öz’e teşekkür ediyor, sizlere de katkı ve katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.’’


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları