loading
close
SON DAKİKALAR

İlk kadın filmleri festivali Feminale 17 yıl sonra yeniden

İlk kadın filmleri festivali Feminale 17 yıl sonra yeniden
Tarih: 08.03.2013 - 15:02
Kategori: Kadın

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali Feminale Bursa Kadın Filmleri Festivali, 17 yıl sonra yeniden sinameseverler ile buluşuyor...

Festivalin açılış filmi olarak Muhsin Ertuğrul’un yönettiği, Nazım Hikmet’in Selma Lagarlöf ile birlikte senaryolaştırdığı 1934 yapımı “Bataklı Damın Kızı Aysel” gösterilecek.

1996 yılında gerçekleşen ilkinden 17 sene sonra 8 – 17 Mart tarihleri arasında izleyicisinin karşısına çıkan 2. Feminale Bursa Kadın Filmleri Festivali’nde sinema emekçisi Birsen Kaya’ya Türkiye’nin ilk kadın yönetmeni Cahide Sonku adına onur ödülü verilecek.

Festivalde ayrıca dünyanın ilk feminist filmi olarak gösterilen 1923 tarihli “Madam Beudet Gülüyor” da izlenebilir. Feminist sinemanın ilk örneklerinden sayılan film, akıllı bir kadının aşksız bir evliliğin tuzağına düşüşünün hikayesini anlatıyor.
Femianale 2′de Holywood’un en iyi kadın yönetmenlerinden Louis Weber, Bağımsız Amerikan sinemasının öncü kadınlarından Maya Deren ve Oscar kazanan ilk senarist kadın Francis Marion’un filmleri de programa dahil edildi.

2. Feminale Bursa Kadın Filmleri Festivali’nin Blog adresi feminale-2.blogspot.com/


Yeşilgazete.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları