loading
close
SON DAKİKALAR

'İlköğretimde kırtasiye ücretsiz olsun'

'İlköğretimde kırtasiye ücretsiz olsun'
Tarih: 15.09.2012 - 13:09
Kategori: Eğitim

CHP, ilköğretimde okuyan öğrencilerin kırtasiye malzemelerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verdi...

CHP, kitap yardımının dışında ilköğretimde okuyan öğrencilerin kırtasiye gereksinimlerinin de dönem başında devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanması için yasa teklifi hazırlayarak TBMM’ye sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Umut Oran, Erdoğan Toprak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Veli Ağbaba ve Özgür Özel’in hazırladığı “İlköğretim Okullarında Okuyan Öğrencilere Kırtasiye Yardımı Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Tek maddelik teklif

Tek maddelik yasa teklifinde, “İlköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere müfredatın öngördüğü ve bu öğrencilerin zorunlu olarak kullanması gereken kırtasiye malzemeleri öğretim yılının başında bedelsiz olarak verilir” düzenlemesi yer aldı.

CHP’nin yasa teklifinin gerekçesinde, Anayasanın “Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi” başlıklı 42. maddesi ile Milli Eğitim Temel Kanunun 53. maddesi uyarınca okullarda bedelsiz ders kitabı uygulamasına geçildiği anımsatıldı.

CHP’nin yasa teklifinde ilköğretim öğrencilerine kırtasiyenin de niçin bedelsiz olarak verilmesi gerektiği şu şekilde açıklandı:

“Söz konusu hükümler bağlamında okullarda okutulan ders kitaplarının bedelsiz olarak öğrencilere verilmesi uygulamasına geçilmiştir. Ancak öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için kitap dışında kırtasiye malzemelerine de ihtiyaç duymaktadır. Kırtasiye malzemeleri ailelerin bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır. Okullaşma oranlarının artırılması ve kız çocuklarımızın okula gönderilmesinin özendirilmesi açısından kırtasiye yardımı yapılmasının olumlu etki sağlayacağına kuşku yoktur. Bu Kanun Teklifi ile öğrencilerin kitapların dışında zorunlu olarak kullanması gereken defter, silgi, kalemtraş, kâğıt vs. gibi kırtasiye ihtiyaçlarının da okulların açılmasının öncesinde Devlet tarafından bedelsiz olarak karşılanması öngörülmektedir. Bu ayrıca Anayasa’da ifade bulan sosyal devletin de bir gereğidir.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları