loading
close
SON DAKİKALAR

İlkokul öğrencisine ‘imam hatip ortaokulu’ karnesi

İlkokul öğrencisine ‘imam hatip ortaokulu’ karnesi
Tarih: 25.01.2013 - 19:47
Kategori: Eğitim

AKP’nin 4+4+4 dayatması İstanbul Fatih İlköğretim Okulu’nda büyük bir skandala neden oldu...

AKP’nin 4+4+4 dayatmasıyla kendi düzenlemesine bile aykırı olarak imam hatip ortaokulu, ilkokulu ve ortaokulu aynı binaya aldığı Fatih İlköğretim Okulu’nda ilkokul ve ortaokul öğrencilerine de “imam hatip” karnesi verildi.

Fatih İlköğretim Okulu’nda öğrenciler ve veliler 4+4+4 dayatmasının ardından bugün bir şok daha yaşadı.

Öğrenciler karnelerini aldıklarında okul adı olarak Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu yazdığını gördü.

Eğitim Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Mustafa Turgut şöyle konuştu:

"Bu okul, bölgede önemli bir ihtiyaca yanıt veriyordu. İmam hatibe dönüştürülerek büyük bir haksızlık yapılmıştır. Öğrencilere verilen her türlü belgede İmam Hatip Ortaokulu adı kullanılarak öğrenci ve velileri üzmeye devam ediyorlar. Karnelerinin de bu şekilde verilmesi öğrenciler açısından büyük bir psikolojik travmadır.

Eğitim Sen İstanbul 8 Nolu Şube olarak okulların mevcutlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden istedik. Bu belgelerde Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulunda 90 öğrenci kayıtlı olmasına rağmen mevcudu 450 gösterilmiştir. Yani burada okuyan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencileri de imam hatip öğrencisi sayılmıştır. Bu şekilde imam hatipte okuyan öğrenci sayıları istatistiksel olarak şişirilmiştir. 4+4+4 sistemiyle imam hatiplerin önünü açmaya çalışan iktidar, bu okullara çok talep varmış gibi göstererek yeni imam hatip okulları ihtiyacı izlenimi veriyor; bir çok okulu dönüştürmeye çalışıyor. Bizler bütün bu uygulamalara karşı mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız."

Sol

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları