loading
close
SON DAKİKALAR

İmam cuma vaazında 'müjdeledi'

İmam cuma vaazında 'müjdeledi'
Tarih: 04.08.2012 - 10:49
Kategori: Eğitim

Heybeliada’daki Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi’nin tadilatta olduğu için birkaç yıldır geçici olarak kullandığı Büyükada’daki binanın bir bölümü imam hatip ortaokuluna dönüştürülüyor...

4+4+4 eğitim sistemine göre yapılan düzenlemede İstanbul’da Adalar’a 1 adet imam hatip ortaokulunun açılması planlanmıştı. 

Bu okulun Büyükada’da açılacağı Heybeliada Camisi’nde imamın cuma vaazı sırasında ortaya çıktı. 

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, “İmamlarının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar hakkında cuma vaazında bir söylemde bulunması yasalar ve görev tanımı açısından uygun mudur?” diye sordu.

Eyidoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemi ile TBMM Başkanlığı’na Büyükada’ya yapılacak imam hatip okulu ile ilgili soru önergesi verdi. 

Eyidoğan, 27 Temmuz Cuma günü imamın vaazı sırasında cemaate, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kendisinden Büyükada’da imam hatip ortaokulunun açılacağını söylemesi için ricada bulunduğunu söylediğini aktardı. 

İmamın, “Çocukların iyi yetiştirileceği, kıyafet verileceği, yemek verileceği, Kuran ve yabancı dil öğretileceği” şeklinde konuşma yaptığına dair bilgi aldığını belirtti. 

Eyidoğan, Erdoğan’a “Camide yapılan bu ilan ve tavsiye iktidarın 4+4+4 yasasına destek amacıyla mı yapılmıştır?” sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları