loading
close
SON DAKİKALAR

İmam Hatip reklamları başladı

İmam Hatip reklamları başladı
Tarih: 06.08.2012 - 11:46
Kategori: Eğitim

Yeni eğitim öğretim yılında açılacak olan imam hatip ortaokulları için Türkiye'nin dört bir yanında ön kayıt duyuruları yapılmaya başladı...

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, imam hatip liseleri ve ortaokulları için “Hem halkın önüne geçip imam hatip olabilecek hem de öğretmen, doktor, avukat, hâkim, kaymakam, müfettiş, mimar olabileceksiniz. Yeni dönemde Türkiye’nin gözbebeği olacak olan imam hatip liselerine kayıtta geç kalmayın” yazılı broşürleri ile tanıtım yapıyor.

Yeni eğitim öğretim yılında açılacak olan imam hatip ortaokulları için Türkiye’nin dört bir yanında ön kayıt duyuruları yapılmaya başladı. 

ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, “İmam Hatip Kayıtları Başladı” başlıklı broşürüne eklediği “20 Soruda İmam Hatip Okulları” adlı bilgi notu bazı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin internet sitelerine de eklendi.


‘Yeni dönemin gözbebeği’

Broşürde, “İmam hatip liselerinin önündeki engeller kalkmıştır” ifadelerine yer verilirken, “İHL’den mezun olunca; hem dininiz üst düzeyde öğrencek hem de tıp, hukuk, siyasal, mühendislik gibi her çeşit üniversiteye girebileceksiniz. 

Hem halkın önüne geçip imam hatip olabilecek hem de öğretmen, doktor, avukat, hâkim, kaymakam, müfettiş, mimar olabileceksiniz” denildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “İmam hatipler milletin gözbebeği olacak” sözlerine atıf yapılan broşürde “Yeni dönemde Türkiye’nin gözbebeği olacak olan imam hatip liselerine kayıtta geç kalmayın” ifadeleri kullanıldı.

“20 Soruda İmam Hatip Okulları” bilgi notunda ise “İmam hatip okullarından nasıl insanlar yetişir?” sorusuna “Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi imam hatip mezunudur” yanıtı verildi.

İmam hatip ortaokulları ile ilgili broşürde ise “Çocuklarımız imam hatip ortaokullarını bitirdiğinde; hem yüce kitabımız Kuranıkerimi öğrenecek hem de Anadolu, öğretmen, fen veya imam hatip lisesine gidebilecek” denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları