loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu: 40'a yakın süreci devam eden dosyamız var, suç duyurusu ve dava süreçlerini paylaşacağız

İmamoğlu: 40'a yakın süreci devam eden dosyamız var, suç duyurusu ve dava süreçlerini paylaşacağız
Tarih: 03.12.2020 - 12:55
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Belki 40'a yakın süreci devam eden dosyamız var. Bunlar belli bir seviyeye gelecek. Ondan sonra suç duyurusu, dava açma hususu oluşunca kamuoyuyla tek tek paylaşacağız" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin önceki yönetimler tarafından uğratılan zararlara ilişkin soruşturma süreçlerinin sürdüğünü söyledi.

Halk TV'de katıldığı programda Şirin Payzın'ın 1,5 milyon euroya füze rampasının itfaiye aracına dönüştürülerek İBB'ye satılması ve aracın sokaklara giremediği için kullanılmamasını sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Ne yazık ki böyle bir tespit var. Bu ve benzeri konularda soruşturma süreçlerimiz yoğun olarak devam ediyor. İstediğimiz anlamda teftiş kurulu yöneticilerini atayabileli 2-3 ay oldu. Bazı bakanlıklardan talep ettiğimiz devlet memurlarını alamadık. İstifa edip gelebildirler. İstifa edince ona 6 ay görev veremiyorsunuz. Belki 40'a yakın süreci devam eden dosyamız var. İhale var, geçmişte yapılmış ama şimdi daha uyguna yapılmış iş, zimmet var, kamu zararı var. İmarla ilgili, kamulaştırmayla ilgili tespit ettiğimiz hususlar var. Bunlar belli bir seviyeye gelecek. Ondan sonra suç duyurusu, dava açma hususu oluştuğunda kamuoyuyla tek tek paylaşacağız.
Her şeye nokta atışı ulaşamıyoruz, süreç işledikçe tespit ettiğimiz sıkıntılar var. Meclis üyemiz Tarık Balyalı'nın araştırmasıyla ortaya çıkan Güvensu şirketinin satın alınması var. Soruşturması var. Suç duyurusu sürecini başlattık. 2021'de bunların çok örneğini göreceğiz. Şu anki hukuk sürecinde kadar sonuç alabiliriz, me kadar adil bir sonuç verebilir kafamızda soru işaretleri var ama hukukçulara güvenmek istiyoruz. Önlerine sağlam deliller koyacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları