loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu, İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda ilk kaynağı atacak

İmamoğlu, İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda ilk kaynağı atacak
Tarih: 19.05.2020 - 17:56
Kategori: Yerel

Yapımı hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemlerinden İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla 20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek. ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bir önceki dönemde yapımı yavaşlayan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda işleri hızlandırdı. Projede tünel kazıları bir yandan devam ederken, diğer yandan tamamlanan tünellerde ray döşeme çalışmasına başlanıyor.

Hattın raylarında ilk kaynak töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla 20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Mevcut Kirazlı-Olimpiyat Stadı-Başakşehir Metrosu’nun İkitelli İstasyonu’nun kuyruk tüneline inilerek yapılacak tören, saat 11.00’de başlayacak.

13.5 km ve 11 istasyondan oluşan İkitelli-Ataköy Metro Hattı; mevcut (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Sanayi İstasyonu’ndan başlayarak TEM ve D100 Karayolunu bağlayan Basın Ekspres Bağlantı Yolu’na paralel bir koridor izleyerek Ataköy İstasyonu’nda son buluyor. İkitelli-Ataköy arasını 23 dakikada alacak olan metro, saatte 72 bin yolcu taşıyabilecek.

Proje 5 raylı sistem ve metrobüs ile entegre olacak;

  • İkitelli İstasyonunda, (M3) Başakşehir - Olimpiyat – Kirazlı Metro Hattı’nın Olimpiyat - İkitelli Sanayi kesimi
  • Mehmet Akif İstasyonunda, (M7) Kabataş – Mahmutbey – Esenyurt Metrosu
  • Mimar Sinan Cad. İstasyonunda, (M1B) Yenikapı-Kirazlı - Halkalı Metrosu
  • Yenibosna İstasyonunda, (M1A) Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ve Metrobüs
  • Ataköy İstasyonunda Marmaray

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları