loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu İSTON'un sertifika törenine katılacak

İmamoğlu İSTON'un sertifika törenine katılacak
Tarih: 01.06.2020 - 11:01
Kategori: Yerel

İstanbul'un altyapı ve üstyapı kentsel donatı ihtiyaçlarını karşılayan İSTON, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından sertifika ile ödüllendirildi. 2 Haziran’da gerçekleşecek sertifika törenine Başkan İmamoğlu da katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTON, Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi Altın (Gold)” seviye ile belgelendirildi.
 

CSC Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği’nin yetkilendirdiği Kalite Güvence Sistemi tarafından Hadımköy Tesislerinde yapılan denetimler sonucu İSTON, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi Altın (Gold)” sertifikası almaya hak kazandı.

İSTON’un CSC Gold Sertifikası’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Başkanı Yavuz Işık takdim edecek. İSTON, Genel Müdür Ziya Gökmen Togay heyeti ağırlayacak. Sertifika töreni, 2 Haziran tarihinde İSTON Tuzla Tesislerinde gerçekleşecek.

BU SERTİFİKA İSTON’A ‘ALTIN’ FIRSATLAR SUNACAK

 

Yönetimsel, çevresel, sosyal ve ekonomik kriterleri sağlayan İSTON, bu sertifika ile üretici olarak kaynak kullanımı konusunda uluslararası normlara uygunluğunu kanıtlamış oldu.

Beton sektörü ve beton bileşenleri için tüm dünyada kabul gören Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi, prestijli yapılarda tercih edilir bir kuruluş olarak İSTON’a sektörel üstünlük getirecek

Belge aynı zamanda; özel sektörde Yeşil Bina Sertifikası almak isteyen projelerde ve kamu ihalelerinde ise“ Yeşil Alım” kapsamındatercih avantajı sağlıyor. Bunun yanı sıra bu belgelendirme sistemi sürdürülebilir inşaat için İSTON’a mali teşviklerden yararlanma imkânı da sunuyor.

İSTON Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi’ni diğer tesislerine de kazandırmak için çalışmalara devam ediyor. 2020 yılı içerisinde tüm tesisler için CSC Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi Gold Sertifikası alınması hedefleniyor.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları