loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu Kanal İstanbul'un askıya çıkan planlarına itiraz edecek

İmamoğlu Kanal İstanbul'un askıya çıkan planlarına itiraz edecek
Tarih: 13.07.2020 - 20:31
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un 5 binlik ve binlik planlarının askıya çıkarıldığını belirterek 14 Temmuz Salı günü planlara itiraz edeceğini söyledi.

Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’da satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm ve ticaret alanı oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul’la ilgili gündemi santim santim takip ediyoruz" dedi. İmamoğlu, "İstanbul’da, masum insanların depreme dayanıksız olan binalarında yaşamlarına devam ettikleri, masum birtakım planlamaların yıllarca beklediği bir sürecin yerine, siz Kanal İstanbul’la ilgili bu süreci 6-7 ayda bitireceksiniz, 100 binlik, 5000’lik, 1000’lik planları askıya asacaksınız. Bu acele ne için? Kim için? Kime hizmet ediyor? Ama Katarlıdır ama şu ülkelidir ama bu ülkelidir… Kim bu yatırımı yapmışsa, bu planların bir avuç insan için hazırlandığını, İstanbul’un katli anlamına geldiğini, İstanbul’a bugüne kadar yapılan ihanetlerden milyonlarca kat daha fazlası olduğunu iddia ederek itirazımı yapacağım. Hukuksal süreçler devam ediyor. Hukuksal zeminde İstanbul halkının bu ihanete uğramasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Başkan İmamoğlu 14 Temmuz Salı günü saat 10.00'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilçe müdürlüğüne itiraz dilekçesini verecek. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları