loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu: Rakibim İBB aracıyla seçim kampanyası yaparken neredeydi kamu kaynağı?

İmamoğlu: Rakibim İBB aracıyla seçim kampanyası yaparken neredeydi kamu kaynağı?
Tarih: 20.11.2020 - 09:09
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamları şöyle:
"(Covid-19) Bilim Kurulu 'salgın çok hızlı büyüyor, kapanma şart' dedi. Çıktım açıkladım. Alınan tedbirlerden bir şey anladınız mı? Ben anlamadım. Kapanma yapmak zorundayız. 
Güçlü devlet zor zamanlarda milletinin yanında olan devlettir. Önce insanlarımızı yaşatacağız. 
HES uygulaması var. Vali, bakan haksız bulmuyor. Otobüslerde uygulama yapalım, hasta bilgisini verin sistemden iptal edelim, diye. Yok kişisel verilerin paylaşmayız, diyorlar. Ben devletin parçasıyım. Otobüse bindikten bir gün sonra yollasam bilgiyi ne olur?
İstanbul Valisine, müftümüzü çağrı yapıyorum, cuma namazlarıyla ilgili tedbir alsınlar. 
Belçika 8'de 1'imiz. Bizde 2-3 kat vefat var. Biz bu kadar başarılıysak dünyaya anlatalım.
Vakaları açıklayınca bakan beni aradı. Keşke Twitter üzerinden olmasaydı, dedi. 'Ben tereddüt duyuyorum, insanlar hastanalerde yer bulmakta zorluk çekiyor, dedim. 'Biz gerekli tedbirler için çalışıyoruz' dedi.
17 Kasım'daki İstanbul'daki toplam vefat sayısı 410. Aynı gün bulaşıcı hastalıktan vefat sayısı 164. 18 Kasım'da vefat sayısı 424, bulaşıcı hastalık sayısı 167. Dün toplam vefat sayısı 441'e ulaştı. Bulaşıcı hastalıktan ölen sayısı 180. 
İlk defa 400'lü sayılar gidiyor. Geçen yıl ortalama vefat sayısı 200. Dün itibariyle İstanbul'daki vefat sayısı 10 bin 681. Bakan bizim verilerimizle yarışmayı bıraksın, 3 hafta kapanma yapsın.
 
(Murat Kurum'un İmamoğlu'na yönelik sözleri) Makamında çevre ve şehircilik geçen bakanın kanalı Süveyş'le Panama'yla bir tutmasını anlamıyorum. Kanalla ilgili kaç defa davetimiz var, icabet etmediler, temsilciler de yollamadılar. Kitapçık hazırladık, raporları hazırladık, yolladı. İstanbul'a geldiniz, 'Şu konuyu iki saat anlat' dediniz mi?
Cuma günü soruşturma yazısı geldi, üzüldüm. İdare bütünlüğünü bozucu eylemde bulunduğum iddiasında bulunuyor müfettiş. Benimle ilgili imada bulunuyor. Hadi oradan, sen kimsin? Bölücülük yapan kendisi.
Bazıları ortaya çıkıp 'algı yapıyor, bölücülük yok, kamu kaynaklarını israftan soruşturma isteniyor' diyor. Geçin bunları.
Kanal İstanbul bir seçim projesidir. Çılgın proje diye ortaya atılan bir proje. 9 yıl saonra tartımalı Çed raporuyla gündeme geldi. ÇED raporuna on binlerce itiraz ettik, onlarca dava açıldı. Davası bitmemiş. Arazilerin yüzde 70'i şahıslara ait. Sadece 3-5 yı içinde 45 milyon metrekaresi yine el değiştirmiş. O müfettişe de 'ben yazdırdım' diyen İçişleri Bakanınına da söylüyorum: Bölücülük budur.
(Soruşturma ifadesi) Hem devlet projesi olmadığını hem bu ifadelerde bulunamayacağını söyledim.
Tek kuruşun bile hesabını vermekle yükümlüyüz. Kamu kaynağı mı istiyorlar? Benim seçiminde rakibim İBB aracıyla seçim kampanyası yaparken neredeydi kamu kaynağı? Onun adı acaba kamu kaymağı mıydı? Sayın İçişleri Bakanı İstanbul'da devletin helikopteriyle oraya buraya inerken bu titizlik nerdeydi? Cumhurbaşkanı günde 5 miting yaptı İstanbul'da. Bunlar olduğundan kamu kaynağı neredeydi? İçişleri Bakanı tarafsızlığını yitirecek derecede telefona bağlanıp, 'Benim bundan haberim var, bende başlar bende biter' ifadelerini kullandı. Yasal haklarımı sadece ifade vermekle kalmayıp sonuna kadar kullanacağım. 
Çevre ve Şehircilik Bakanını arayacağım, önce şu mülkiyeti konuşalım, diyeceğim.
İstanbul'da konuşacağımız şey depremden sonra ne yapacağız değil, biz oraya kadar ne yapmalıyız? İBB'nin deprem bütçesi az olmuş, çok olmuş. İstanbul'un güçlendirilmesi değil dönüştürülmesi şarttır. Deprem senaryosunda 48 bin binanın ağır hasar alacağı öngörülüyor. 146 bin binanın ise orta hasarlı olacağı tahmin ediliyor. 
Avcılar ve Silivri'de vatandaşımız evini test ettirmek istemiyor. 
İyileştiğim gün İzmir'e gittim. Sayın bakanı aradım, cumartesi İzmir'de ise görüşmek istiyorum, dedim. Olumlu bakıldı sonra iptal edildi.
Başakşehir'e yaptığınız TOKİ konutları dönüşüm değildir. 
Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy dönüşecek. Bu iş bir arada çözülür. 
Çatı meselesi var. Buna ret veriyorlar. 
Vatandaşı müteahhitle baş başa bırakıp bir anlaşmazlığa müsaade etmeyelim, dedim. Vatandaş, banka, müteahhit ve KİPTAŞ anlaşsın. KİPTAŞ bu metotla hem Bağcılar'da hem Tuzla'da dönüşüm yapacağız.  
Sayın Göksu'ya üzülüyorum. Keşke Esenler Belediye başkanlığı yapsa, bu işi beceremiyor. Prestij kaybına uğruyor. Biri yazıyorsa kontrol et. Geçen sene 4,6 milyar borçlanma hakkı vereceğiz, demiş onu bile vermemişsiniz. 12 milyar borçlandınız, diyor. Böyle bir borçlanma yapamayız. 
 
-UKOME'de değişiklik yapıldı. Alakasız kamudan temsilciler gönderildi. Konuyla alakaları yok. Belediyenin karar alma mekanizmasında çoğunluk olsun diye. Taksi plaası üzerinden rant elde etmeye çalışan bir avuç insana karşıyım. Plaka sahibi kiraya versin, düzgün versin. Taksiler dökülüyor. Dünyanın en kötü taksi hizmeti verilen şehirlerden birisiyiz. Kazanmayınca adam seçiyor, almıyor. 
1965'te 1 milyon 742 bin nüfus sahip taks sayısı 15 bin 514. Şu anda 17 bin 335. Dengezislik, aşırı kira başka aktörleri sahaya sürüyor. Bunu düzelteceğiz. EMekçi de şikayetçi, iş güvencesi yok. 
İstanbul'a özel bir taksi modeli çalışacağız. Taksici arabasını bile yıkayamıyor, kazanmıyor çünkü.
Düzenlemeyle esnaf ve İstanbullu kazanacak. İstanbul'un taksiye ihtiyacı var."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları