loading
close
SON DAKİKALAR

İmplantın uzun ömürlü olması için ona iyi bakın

İmplantın uzun ömürlü olması için ona iyi bakın
Tarih: 12.02.2012 - 20:18
Kategori: Sağlık, Yaşam

"İmplantımı yaptırdım, artık rahatım" deyip ağız ve diş bakımını ihmal ederseniz hem verdiğiniz paraya hem de harcanan emeğe yazık edersiniz! Uzmanlar, "Uzun ömürlü implant için iyi bakım ve kontrol gerekir" diyor

Eksik dişlerin yerine 'çivi' gibi takılan implantlar, köprü protezlerinin pabucunu dama attı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Prof. Dr. Cem Şener, implant tedavisiyle ilgili sorularımızı yanıtladı: 
 Her diş hekimi implant protezi yapabilir mi? 
Uygun eğitimi alması koşulu ile her diş hekimi implant yapabilir. Ancak her meslekte olduğu gibi; bir işi kim daha çok ve uzun süredir yapıyorsa daha çok güvenilir. 

SADECE ESTETİK DEĞİLDİR 
 İmplantın en büyük avantajı görüntüsünün estetik olması mıdır?
İmplantlar, sadece estetik amaçlı yapılmaz. Bu tedavi; diş kaybı ile bozulan konuşma ve telaffuz sorunlarını da ortadan kaldırır. Çiğneme gibi önemli bir işlevi yeniden kazandırarak yaşam kalitesini artırır. 
 Vücudumuz implantı reddedebilir mi?
İmplantın vücut tarafından kabul edilmemesi; şu anki koşullarda olanaksızdır. Ancak hastanın ağız bakımına dikkat etmemesi, kontrollerine gitmemesi ve sigara-alkol tüketmesi gibi etkenler; implantın etrafındaki kemiğin çekilmesine ve desteksiz kalan implantın düşmesine neden olabilir. 
 İmplant ile hangi diş sorunlarından kurtulabiliriz?
Çürükler sonucunda, tamir edilemez duruma gelerek çekilmek zorunda kalan ya da dişeti hastalıkları nedeni ile kaybedilen dişlerin yerine yapılan implantlar; diş eksikliklerini gidermek için kullanılır. Bu protezlerle hastanın çiğneme ve konuşma yetisi geri kazandırılırken, görüntü olarak da kendini iyi hissetmesi sağlanır. Bazı vakalarda, diş hareketlerini ortodontik amaçla desteklemek içinde kullanılır.

EN AZ İKİ AY 
 İmplant tedavisi normalde ne kadar sürer? 
Hastalar; implant yerleştirildikten sonra alt çenede iki, üst çenede üç ay beklenmek zorundadır. İmplant konulacak kemiğin boyutlarının yetersiz olduğu durumlarda ise bu süreç bir yıla kadar uzayabilir. Günümüzde yapılan çalışmalar bu sürelerin kısalacağı yönünde olumlu sonuçlar vermektedir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları