loading
close
SON DAKİKALAR

İnce: ''30 Mart’ın ayrı bir önemi var''

İnce: ''30 Mart’ın ayrı bir önemi var''
Tarih: 11.03.2014 - 12:07
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili İnce: ''30 Mart’ın ayrı bir önemi var. Belediye meclis listesini beğenmemiş olabilirsin. Küsme, kırılma ne olursun.''

Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Edirne’de bir düğün salonunda yaptığı konuşmada, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Partililerden bu seçimlerde tüm tartışmaları bir kenara bırakmalarını isteyen İnce, ”Bu seçim ampul ile altı okun seçimi değil, bu seçimde bu ülkede soygun yapanlarla, rüşvet alanlarla yatak odasından dolar fışkıranlarla cumhuriyetin evlatları yarışacak. Sadece CHP’liler değil. Onun için hepimiz tartışmaları bir kenara bırakacağız. Doğrudur, yanlıştır, eksiktir, fazladır. Benim bu partide yapmadığım hiçbir görev kalmadı. Haksızlığa da uğradım, fazlasını da aldım. Ama 30 Mart’ın ayrı bir önemi var. Belediye meclis listesini beğenmemiş olabilirsin. Küsme, kırılma ne olursun. Adaya da kızmış olabilirsin, yapma etme. Seçimlerden sonra bakarız o işlere” diye konuştu.

”Ben bu AKP’yi eleştiriyorum ama hak verdiğim bir tarafları var” diyen İnce, ”Onu söylemezsem ayıp olur. Bunlar Müslüman adam, yatak odasında kasa var, dolar var, avro var, para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez makine ile sayar. Haram helal ver Allah’ım, garip kulun yer Allah’ım mantığında olacaksın. Bana Müslümanlık öğreteceksin, hadi oradan” ifadesini kullandı.

İnce, Recep Tayyip Erdoğan’ın meydan meydan gezerek “Bu bir istiklal savaşı”dır dediğini ifade ederek bunun bir istiklal savaşı değil istikbal savaşı olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın ”Bu milletin hakkını yedirtmem” diye meydanlarda bağırdığını öne süren İnce, ”Facebook, Twiter, Youtube’un milletin başına bela olduğunu söylüyor. ‘Bu milleti onlara yedirtmem’ diyor. Ya sen bu milleti yedirtmem diye bağıracağına ‘Yetimin hakkını yedirtmem, devlet hazinesini ve parasını yemem de’ desene. Onu demiyor. ‘Fenerbahçe kongresine müdahale etmedim’ demiyor. Bahçeli’nin alt yazısına ‘müdahale etmedim’ demiyor. ‘Ben oğlumla böyle bir konuşma yapmadım’ demiyor” şeklinde konuştu.

İnce, Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarına değindi. Türkiye’deki hakim ve savcıları göreve davet eden İnce, şunları söyledi:

”Türkiye’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı var değil mi ? Ne iş yapar bu adam. Her şey gün yüzüne çıkmış Kardeşim. Bu tapeleri inceleyecek, bunlar sahte mi gerçek mi diye bakacak bir savcı, bir hakim yok mu bu memlekette. Öldü mü bu adamlar. Nerede bu Cumhuriyet Başsavcısı, bostan korkuluğu musun sen. Bize fezleke göndermesini biliyorsun. Fezleke şampiyonlarından birisiyim ben. Herhalde ben bir, Kamer Genç, iki oluyor. Her hafta geliyor bize. Bunlardan korkacak halimiz yok.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları