loading
close
SON DAKİKALAR

İnce: ''Biz, hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız''

İnce: ''Biz, hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız''
Tarih: 04.03.2014 - 13:01
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili İnce: ''Biz, hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız, hepimiz beraberiz''

İnce, Bilecik’e bağlı Vezirhan beldesinde belediye başkan adayı Mehmet Duymuş’un tanıtım toplantısına katılarak yaptığı konuşmada, iktidarın ülkeyi yalanlarla bölmeye çalıştığını söyledi.

“Kimimiz Rumeli’den, Kafkasya’dan, Trakya’dan, Diyarbakır’dan, Karadeniz’den memleketin çeşitli yerlerinden gelmişiz” diyen İnce, ülkedeki herkesin bu milletin parçası ve zenginliği olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

“Boşnak, Arnavut, Arap, Kürt, Laz, Gürcü kökenliyiz, hepimiz varız. Ama hepimiz, Türk milletinin bir parçasıyız, hepimiz beraberiz. Kimimiz, Bilecik’te mermer işledi kimimiz Aydın’da üzüm, incir yetiştirdi. Kimimiz, Konya’da buğday yetiştirdi, Karadeniz’de balık tuttu. Ama bu milleti, yalanlarla bölüyorlar. Yediğin ekmekten, içtiğin suya her şeye KDV ödüyorsun ama bu hükümet, elmastan, yakuttan, zümrütten KDV almıyor. Sizin evinizde elmas, yakut, zümrüt var mı? Peki, sizin evinizde, yatak odanızda yedi tane çelik kasa var mı, milyon dolarlar var mı? Ne diye bunlara oy veriyorsunuz o zaman. Bunlar bu milleti kandırdı.”

Beldeye gelişinde MHP Belediye Başkan adayının kendisine hoş geldin dediğini belirterek teşekkür eden İnce, Türkiye’de siyasetin hep nezaket dahilinde yapıldığını ifade etti. İnce şöyle devam etti:

“Partilerle rakip olduk ama düşman olmadık, ama yendik ama yenildik. Türkiye’deki siyasi partiler bir elin parmakları gibidir. Ama bu AKP’nin üst kadrosu yandan çıkmış altıncı parmak gibi. Valilik tabelalarından T.C.’yi indiriyor. Andımızı yasaklıyor, ‘Bayrak’ şiirini ders kitaplarından çıkarıyor. Bunu diğer partiler yapmaz, bunu bir tek bunlar yapar. Ben partinin yöneticilerine değil, sıradan yurttaş, emekli, işçi, memur ve AK Parti’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Belediyeyi seçerken iktidar partisine oy verirsiniz, yine öyle yapın ama yakında değişecek olan iktidara, eskimiş olanla değil, yakında biz geliyoruz. 30 Mart’ta bunların dalını budağını indireceğiz aşağıya. Ondan sonra erken seçim var, size söyleyeyim.”

İktidarı, sandıkla ülkenin başından kovacaklarını söyleyen İnce, “Bunlar Malezya’ya gidecek göreceksiniz hep birlikte. Ama AK Parti’ye oy veren o değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. 90 yıldır bu fakir milletin kazandıklarını bir bir sattı, hepsini. Bakın şimdi Kıbrıs’ı veriyorlar. Bu ülkede Müslümanlar ikiye ayrıldı. Bizim gibi Kalu Beladan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip’den sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza” dedi.

Konuşmaların ardından İnce, kurulan platformda CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Vezirhan Belediye Başkan adayı Mehmet Duymuş’la birlikte halkı selamladı.

Vatandaşlarla bir süre sohbet eden İnce, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere beldeden ayrıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları