loading
close
SON DAKİKALAR

İnce: ''Uludere’de 34 Kürt çocuğu öldüğünde de gözyaşı döktüm''

İnce: ''Uludere’de 34 Kürt çocuğu öldüğünde de gözyaşı döktüm''
Tarih: 14.03.2014 - 19:45
Kategori: Siyaset

Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Uşak’ta CHP il binası önünde konuştu ve 30 Mart’ta AKP döneminin sona ereceğini söyledi...

Muharrem İnce; ” Faşistlerin, diktatörlerin en çok hoşuna giden şey gençlerin şiddet uygulamasıdır, bu oyuna gelmeyin. Fasitlerin hoşuna gitmeyen şey mizahtır, bunlarla dalga geçeceksiniz, bunların kafası ona basmaz, bunlar cüzdanları kabarık kafaları boş adamlar” dedi

Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Uşak’ta CHP il binası önünde konuştu ve 30 Mart’ta AKP döneminin sona ereceğini söyledi.

Türkiye’de yolsuzlukların üstünün örtüldüğünü, bunun üstüne yüzsüzlük ve yalanın eklendiğini belirten İnce, “Son günlerde üç çocuğumuz öldü. Üçü de bu memleketin evladıydı. Üçü de gencecik yaşta öldü. Berkin de, Tunceli’de ölen polis Ahmet’ de, Burakcan da bizim. Biz bu topraklarda gözyaşlarımızı yarıştıracaz. İster AKP’li, ister Sünni, ister 14 yaşında olsun hepsi bizim. Uludere’de ölen 34 Kürt çocuğu öldüğünde de gözyaşı döktüm, Burakcan için de, polis Ahmet için de gözyaşı döktüm. Ama Başbakan 14 yaşındaki Berkin için gözyaşı dökmedi.” dedi.

Bölücü olmakla suçladığı Erdoğan’ın Elvan ailesine başsağlığı bile dilemediğini belirten İnce, çocuğun kimliğine bakanın insan olamayacağı söyledi.

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından çıkan sokak olaylarına değinen İnce, gençlere seslenerek “oyuna gelmeyin” dedi. Türkiye’nin faşistçe yönetildiğini vurgulayan İnce, “Faşistlerin, diktatörlerin en çok hoşuna giden şey gençlerin şiddet uygulamasıdır. Gençler sağa sola zarar verirse, taş atarsa, kırarsa, dökerse faşistler buna bayılır. Çünkü diktatörlerin elinde daha büyük şiddet araçları vardır. Polis vardır, toma vardır, jop vardır. İsterler ki biz şiddet uygulayın o sizi bastırsın. Bu oyuna gelmeyin. Faşistlerin hoşuna gitmeyen şey mizahtır. Bunlarla dalga geçeceksiniz, bunların kafası ona basmaz. Bunlar cüzdanları kabarık kafaları boş adamlar. Bunlar ülkeyi bölmek istiyorlar ya, biz şöyle yapalım. Biz bir tarafa 700 bin dolarlık hediye saat alanları, öbür tarafa asgari ücretlileri koyalım. Bir tarafa bakan evlatlarını, bir tarafa vatan evlatlarını koyalım. Bir tarafa çiftçileri, öbür tarafa ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar biriktirenleri koyalım. Biz milleti Türk, Kürt diye değil, hırsızlar ve namuslular diye bölelim” dedi.

İnce’nin konuşmasının ardından CHP’nin belediye başkan adayları tanıtıldı.

Ulu Camii’nde cuma namazı kılan İnce, esnaf ziyaretlerinden sonra Uşak’tan ayrıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları