loading
close
SON DAKİKALAR

'İngiliz turistler döner ekmeğe talim'

'İngiliz turistler döner ekmeğe talim'
Tarih: 16.08.2014 - 17:32
Kategori: Yerel

Lahmacunun 39 TL, lahmacun ve ayranın birlikte 50 TL'ye satıldığı mekanlarla gündeme gelen Bodrum'un bu ünü dünyaya yayılıyor...

Bodrum’da turizm sezonunda restoran ve lokantalarda uygulanan yüksek fiyatlara tepki gösteren Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon 5 kişilik İngiliz ailenin döner ekmeğe talim ettiğini öne sürerek "2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum’u bitirirler. Bodrum’a gelen turistler, dünyanın en pahalı yemeğini hatta açıkçası kazığını yiyorlar, biz de çok üzgün ve mağduruz" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise restoranların denetlendiğini fahiş hesap uygulaması gözlenirse işletmelerin kapatma ve para cezası ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Bodrum İlçesi’nde yiyecek içecek satışı yapılan lokanta, restoran, kafeteryalarda uygulanan yüksek fiyat politikası turist ve ticaret erbabını da isyan ettirdi. Belediye ve Ticaret Odası’na çok sayıda şikayet yağdığı belirtildi. Son 1 ay içerisinde aşırı fiyattan rahatsız tatilci ve turistlerden gelen şikayetlerin arttığını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, şöyle dedi:

"Şikayetleri yüzümüz kızararak dinlemek durumunda kalıyoruz. 2006 yılında bu konu ile ilgili raporlar tutup, sektörün sınıflara ayrılarak fiyatlarının belirlenmesine ve buna aykırı davrananların cezalandırılmasını istedik. Bu esnaf bindiği dalı kestiğinin farkında değil. 30 TL’ye su böreği, 15 TL’ye maden suyu mu olur? 3 kişilik bir aile akşam yemeğini 1500 TL’ye yerse nasıl tatil yapar? Bunu yapanlar sektörün her kesimine büyük zarar veriyor. 2 şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum’u bitirirler. Bodrum’a gelen turistler dünyanın en pahalı yemeğini hatta açıkçası kazığını yiyorlar, biz de çok üzgün ve mağduruz. Belediye, esnaf odası ve meslek kuruluşları ile acil toplantı yapıp gerekli sınıflandırmaların ayrıca yiyecek içeceklerin alt ve üst sınırlarının belirlenmesini sağlamaktan başka çaremiz yok." Yaşar ANTER / DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları