loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere Başbakanı Johnson: Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için her şey masada, gerekirse yasa çıkarabiliriz

İngiltere Başbakanı Johnson: Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için her şey masada, gerekirse yasa çıkarabiliriz
Tarih: 20.04.2021 - 15:19
Kategori: Dünya

Britanya Başbakanı Boris Johnson, İngiliz Futbol Federasyonu, İngiliz Premier Ligi, taraftar gruplarının temsilcileriyle toplantı düzenlemesinin ardından açıklama yaptı.

Premier Lig'in kaymak tabakasından 6 kulübün de içinde olduğu 12 kulübün geceyarısı Avrupa Süper Ligi açıklamasıyla Avrupa futboluna darbe yapmasına tepki gösterenler arasında yer alan Britanya hükümetinden yeni bir açıklama geldi. Boris Johnson'ın başbakanlığındaki Muhafazakar Parti hükümeti, tüm takımların taraftarlarının karşı çıkmakta birleştiği Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için tüm ağırlığını koyacağını açıkladı. Başbakan Johnson da "Avrupa Süper Ligi'ni durdurmak için her şey masada" diyerek gerekirse yasa çıkarabilecekleri mesajını verdi.

Johnson'ın İngiliz Futbol Federasyonu, İngiliz Premier Ligi, taraftar gruplarının temsilcileriyle biraraya gelmesinin ardından açıklama yapan Başbakanlık Sözcüsü, ayrılıkçı elitlerin kendi aralarında kapalı bir Avrupa Süper Ligi kurmalarına karşı 'hükümetin seyirci kalmayacağını, hiçbir eylem seçeneğini masadan kaldırmadığını ve yeni yasa çıkarmak dahil tüm seçenekleri araştırdığını' duyurdu.

"Başbakan, futbol yetkililerine sarsılmaz desteğini yineledi ve bu planları durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaları konusunda hükümetin tam desteğine sahip olduklarını teyit etti" diyen sözcü, şu vurguyu yaptı:

"Bu girişimin durdurulmasını sağlamak için hiçbir eylem seçeneğinin masadan kaldırılmadığını ve hükümetin yasal seçenekler dahil her türlü ihtimali araştırdığını net dille ifade etti."

Johnson'ın 'Avrupa Süper Ligi planlarını şimdiki haliyle durdurmak için müdahil herkesle konuşup görüşmek için istekli olduğunu' belirten sözcü, Britanya Başbakanı'nın İspanyol ve İtalyan mevkidaşlarıyla görüşme planlayıp planlamadığına dair soruya "Bu meseleye müdahil herkesle diğer ülkeler de dahil olmak üzere konuşmayı çok istiyoruz" yanıtını verdi.

Sözcü, bazı kulüplerin tepkiler üzerine Avrupa Süper Ligi'nden geri adım atmayı değerlendirdiklerine dair haberler hakkında "Bunun şu anki haliyle ilerlemesini istemediğimiz konusunda gayet netiz, o yüzden bu yaklaşımdan geri adım atmak isteyen her kulübü memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.

 

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları