loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere'den Suriye sınırına asker

İngiltere'den Suriye sınırına asker
Tarih: 12.11.2012 - 15:30
Kategori: Dünya

General Richards, insani krizin daha da kötüye gitmesi halinde İngiltere'nin Suriye sınırlarına asker gönderebileceğini söyledi...

Richards, Suriye'de iç savaş sürdükçe, askeri müdahele için beklenmedik durum planlarının sürekli olarak gözden geçirildiğini belirtti.

Richards, İngiltere'nin Suriye'ye yapacağı herhangi bir askeri müdahelenin kısıtlı olacağını ve yerel halkın desteği şartına bağlı olacağını vurguladı.

Generalin bu sözleri Afganistan'da 11 yıldır süren savaştan kendisini çekip çıkarmaya çalışan İngiltere'nin yeni bir savaşa girmeye hazırlandığına dair endişelere neden oldu.

General Richards, BBC'ye yaptığı açıklamada İngiltere'nin başlıca endişesinin Suriye iç savaşının Ürdün, Lübnan ve özellikle de NATO müttefiki olan Türkiye'ye taşması olduğunu söyledi.

Ancak insani durumun kış aylarında daha da kötüye gitmesi halinde, İngiltere ordusunun üzerinde müdahele baskısının daha da artacağını belirten Richards, yine de böyle "zor bir işe" girmeden önce "çok ihtiyatlı" davranacaklarını söyledi.

Richards, "Elbette tüm bunları hesaba katan bir beklenmedik durum planı hazırladık. Bu seçeneklerin sürekli gözden geçirilip, yapılabilir ve güvenilebilir hale getirilmesi benim sorumluluğum. Şu anda önemli olan şey krizi kontrol altına alıp, Lübnan, Ürdün ve Türkiye'ye sıçramasını önlemek" dedi.

Richards sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim odaklandığımız birinci nokta budur ama aynı zamanda insani krizin kontrol altına alınmasını da bu çerçevede düşünmek zorundayız. O yüzden, farkındalık düzeyimizi çok yüksek tutuyoruz ve bu arada da bir felaket olması halinde buna karşı mücadele edebilmek için hazırlık yapıyoruz."

Cnntürk 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları