loading
close
SON DAKİKALAR

İnönü'yü hedef alan Fahettin Altun'a tarihçi Sinan Meydan'dan tepki: Troller gibi kupür cımbızcılığı yapıp...

İnönü'yü hedef alan Fahettin Altun'a tarihçi Sinan Meydan'dan tepki: Troller gibi kupür cımbızcılığı yapıp...
Tarih: 20.12.2020 - 15:30
Kategori: Gündem

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kurtuluş Savaşı kahramanı İsmet İnönü'yü hedef alan paylaşımına tarihçi yazar Sinan Meydan'dan yanıt geldi.

Fahrettin Altun, geçtiğimiz günlerde İsmet İnönü'yü hedef alarak "Doğumgününe resmi heyet gönderecek kadar Hitler-Nazi hayranı olanları, Goebbels’i özel misafir olarak ağırlayıp icazet alanları, imrendikleri faşist Mussolini'ye her fırsatta selam gönderenleri milletimiz çok iyi tanıyor. Kötü geçmişlerini Cumhurbaşkanımıza saldırarak örtemezler." demiş ve gazete küpürleri paylaşmıştı. 

Bu paylaşım üzerine tarihçi Sinan Medyan, Altun'un paylaşımına tepki göstererek "Cumhuriyeti kuranlar dış politikada başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkesini esas aldılar. Atatürk ve İnönü hiç benimsemedikleri krallık rejimleriyle bile iyi ilişkiler kurdular.Troller gibi kupür cımbızcılığı yapıp cumhuriyeti kuranları Nazi hayranı ilan etmeniz çok çirkin" ifadesini kullandı. 

"Bugünkü cumhurbaşkanını savunmak için bu ülkenin kurucu cumhurbaşkanlarına saldırmanız mı gerekiyor?" diyen Meydan  "Siz, bu cumhuriyetin kurucularına düşman mısınız? Cumhurbaşkanlığı çatısı altında bu cumhuriyetin kurucularını suçlamanız için mi bu millet size maaş veriyor? Ayıptır Sayın Altun!" paylaşımında bulundu. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları