loading
close
SON DAKİKALAR

'İnşallah Erdoğan da biber gazı yer'

'İnşallah Erdoğan da biber gazı yer'
Tarih: 07.11.2012 - 10:55
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Erdoğan'ın da biber gazı yemesini istediğini söyledi...

Eski müftü ve CHP İstanbul milletvekili İhsan Özkes, polisin her gösteri ya da yürüyüşte vatandaşların üzerine biber gazı sıktığını belirterek ‘’Ben de 29 Ekim’de bu gazı yedim. Üzerimize sıktılar. İnşallah Başbakan da o gazı yer’’ dedi. TBMM’de Diyanet bütçesi ele alınırken konuşan Özkes’in bu sözleri üzerine, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ‘’Sayın Başbakan hakkında bu şekilde sözler sarf etmek yakışmıyor’’ diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi geçen yıla göre yüzde 18,3 oranında arttırılarak, 4 milyar 604 milyon 649 bin lira oldu. Bütçe ile ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, Aleviliğe uygun din hizmetlerinin de kamu hizmeti olarak sunulmasını istedi ve ‘’ Cemevlerinin bakım, onarım ve personel giderleri için bu bütçeden pay istemektedirler'' dedi. BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''Hanefi Mezhebi İşleri Başkanlığı'' haline geldiğini iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise orta öğretimdeki din kültürü ve ahlak bilgisi ders kitaplarında yer alan Alevilik ile ilgili kısımların, Alevi vatandaşlarca yazıldığını söyledi ve ‘’ Alevi klasikleri de Türkçe'ye kazandırılacak. Türkiye'de 1990 yılından önce 106 cemevi inşa edildi. 1990-2000 arasında 163, 2000-2012 arasında ise 329 cemevi yapıldı. Halen 598 cemevi var’’ dedi.

Gazeteport

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları