loading
close
SON DAKİKALAR

'Irak'a terör eğitimine değil, Kıbrıs'a gazetecilik eğitimine gittim'

'Irak'a terör eğitimine değil, Kıbrıs'a gazetecilik eğitimine gittim'
Tarih: 27.09.2013 - 14:09
Kategori: Gündem

KCK Davası'nda savunmasını yapan tutuksuz sanık gazeteci Çağdaş Ulus, örgütsel bir yapı içinde olmadığını belirterek suçlamaları reddetti, beraatini istedi...

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı KCK davasının 21. duruşması başladı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada 22 tutuklu hazır bulundu. Ayrıca 14 tutuksuz sanık da duruşmaya katıldı. Bir Kürtçe tercümanın da hazır bulunduğu duruşmada, Mahkeme Başkanı Ali Alçık savunmaların alınmasıyla duruşmaya devam edileceğini söyledi.

"ÖRGÜTSEL YAPI İÇİNDE OLMADIM"

Tutuksuz sanık gazeteci Çağdaş Ulus, Türkçe olarak yaptığı savunmasında suçlamaları reddetti. Ulus, 5 yıldır gazetecilik yaptığını, tarafsız bir şekilde haber yaparken tutuklandığını anlattı. 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini anlatan Ulus, bir gazetecinin haberini yapabilmek için herkesle iletişime geçebileceğini söyledi. Ulus, "Gazeteci objektiftir. Herkesten bilgi alır ancak tarafsız bir şekilde haber yapar ve haberi objektif bir biçimde yayınlatır. Direktifle hiçbir şekilde haber yapmadım. İddianamede Kuzey Irak'a eğitim almak için gittiğim iddia ediliyor. Kuzey Irak'a hiç gitmedim. Kıbrıs'a gazetecilik eğitimi almak için gittim. Yurda giriş ve çıkış tarihlerimin eğitim gördüğüm üniversitenin akademik takvimiyle uyumlu olduğu bakıldığında görülecektir. Sadece Kıbrıs'a ve Amerika 'ya gittim. İllegal olarak hiçbir ülkeye gitmedim. Fırat Haber Ajansı'na 'Bahoz' kod adıyla haber yapmadım. Örgütsel yapı içinde olmadım. Suçsuz olduğuma kanaat getireceğinize inanıyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum. Ayrıca duruşmalardan da vareste tutulmayı talep ediyorum" dedi.

Duruşma Ulus'un savcılıkta verdiği ifadelerinin okunmasıyla devam ediyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları