loading
close
SON DAKİKALAR

İran depreminde ölü sayısı 250

İran depreminde ölü sayısı 250
Tarih: 12.08.2012 - 13:08
Kategori: Dünya

İran'da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 250'ye yükseldiği bildirildi...

İran'da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 250'ye yükseldiği bildirildi.

Fars Haber Ajansı, son verilere göre, dün Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen iki şiddetli depremde ölü sayısını 250, yaralı sayısını da 2 bin olarak duyurdu. Ölü ve yaralı sayısının daha da artmasından endişe edildiği belirtildi.

Depremin merkez üsleri olan Eher, Verzegan ve Heris ilçelerine bağlı 110 köyün tamamen ya da kısmen tahrip olduğu kaydedildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeye, çevre kentlerden de ilk yardım ve sağlık ekiplerinin sevkıyatına devam edildiği açıklandı.

Yaralıların bölge hastanelerindeki tedavisinin sürdüğü, enkazdan çıkarılan yeni yaralıların da hastaneye ulaştırılmasına çalışıldığı kaydedildi.

Bölgede büyüklükleri 2,5 ila 4,7 arasında değişen 50'den fazla artçı sarsıntı meydana gelirken, vatandaşlardan evlerine dönmeleri konusunda şimdilik acele etmemeleri istendi.

Bu arada Devlet televizyonu IRINN, İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar'ın deprem bölgesinde incelemelerini sürdürdüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanı Merziye Vahid Destcerdi de Verzegan ilçesinde seyyar bir hastanenin kurulduğunu açıkladı.

Doğu Azerbaycan'da dün yerel saatle 16.53 ve 17.04'te 6,0 ile 6,2 büyüklüklerinde iki deprem meydana gelmişti.

Özellikle kırsal bölgelerde yıkıma neden olan depremin Batı Azerbaycan, Erdebil, Zencan ve Gilan eyaletlerinde de hissedildiği açıklanmıştı.

Türkiye yardıma hazır

Bu arada, Türkiye, İran'da dün meydana gelen, can ve mal kaybına neden olan depremleri üzüntüyle karşıladı ve yardıma hazır olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen sarsıntıların, 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybetmesi, 1000'in üzerinde insanın yaralanması ve önemli maddi hasarın oluşmasının üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, deprem felaketinin acı tecrübelerini bizzat yaşamış bir ülke olan Türkiye'nin, doğal afet, savaş, yoksulluk ve toplumsal çatışmalar nedeniyle zor durumda kalan ülkelere yardımda bulunmayı insanı bir görev addettiği ve ihtiyaç sahiplerine imkanları ölçüsünde her zaman hızla yardım etme konusunda çaba gösterdiği kaydedildi.

Tebriz Başkonsolosluğu'nun İran makamlarıyla temasa geçerek Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu bildirdiği ifade edilen açıklamada, ihtiyaç duyulacak insani yardım malzemesinin gönderilmesi için İran tarafının çağrısının beklendiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da İranlı mevkidaşı Ali Ekber Salihi ile telefon görüşmesi yaptığı hatırlatılan açıklamada, Davutoğlu'nun Ankara'nın geçmiş olsun dileklerini ilettiği, her türlü yardım için hazır olunduğunu ifade ettiği belirtildi.

Açıklamada, Türk halkının deprem felaketi nedeniyle dost ve kardeş İran halkının acılarını paylaştığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelere başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar dileği kaydedildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları