loading
close
SON DAKİKALAR

"İran'a saldırmanın bir yararı olmaz"

"İran'a saldırmanın bir yararı olmaz"
Tarih: 11.02.2012 - 23:49
Kategori: Dünya

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, İran'ın nükleer tesislerine askeri bir harekatın "ancak son çare" olarak düşünülmesi gerektiğini belirterek, "Saldırı İran'ın nükleer programını sadece üç yıl erteleyebilir" dedi.

Panetta, İran'ın nükleer programını hedef alan askeri bir harekatın bölgede ciddi etkisi olacağını ve istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

NTV'nin haberine göre, uluslararası toplumun Tahran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulaması gerektiğini vurgulayan Panetta, ''Saldırı, İran'ı sadece projesinden caydırmamamakla kalmayacak, aynı zamanda bölgede ve bölgedeki Amerikan güçleri üzerinde ciddi etkisi olacak istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalmamak için dikkatli olmalıyız'' şeklinde konuştu.
 
Beyaz Saray: Rapor endişe verici

Beyaz Saray ise, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) İran'ın nükleer programıyla ilgili raporunun ''çok endişe verici'' olduğunu belirtti. 

Raporun endişe verici olduğunu belirten Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Tahran yönetimine tutumunu değiştirmesi için baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi.

İran'ın nükleer programıyla ilgili zorunluluklarını yerine getirmesi gerektiğini savunan Carney, ''Bu çok endişe verici rapor çerçevesinde İran'ın yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini izlemeye devam edeceğiz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları