loading
close
SON DAKİKALAR

İran'da koronavirüs nedeniyle 9 kişi daha hayatını kaybetti

İran'da koronavirüs nedeniyle 9 kişi daha hayatını kaybetti
Tarih: 29.02.2020 - 15:32
Kategori: Dünya

Çin'de ortaya çıkarak dünyada 40'ın üzerinde ülkede görülen yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 2 bin 920 olarak belirlendi. Dünya genelinde vaka sayısı 85 bini geçti.

Dün Meksika, Yeni Zelanda, Litvanya ve Azerbaycan'da ilk yeni tip Koronavirüs vakaları görüldü. Kıbrıs'ta Koroavirüs nedeniyle kuzey (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - KKTC) ve güney (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi - GKRY) arasındaki 4 sınır kapısı geçici olarak kapatıldı. GKRY'de 4 kadın Koronavirüs şüphesiyle karantina altına alındı. 

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da dün, Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 34'e çıktığı duyuruldu. BBC ise bu rakamın gerçeğin çok altında olduğunu ve virüse bağlı sebeplerden İran'da en az 210 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti. Ülkede açıklanan 388 yeni tip Koronavirüs vakası bulunuyor.

Avrupa'da en büyük salgının yaşandığı ülke olan İtalya'da ölü sayısı 21'e yükseldi ve ülkede yeni vakalarla beraber toplam 889 kişiye yeni tip Koronavirüs teşhisi konmuş oldu. Hükûmetin Koronavirüs'e yönelik sıkı önlemler duyurduğu Fransa'da dün 24 saat içinde 20 kişide daha virüs tespit edildiğini açıklandı.

Dün, salgının başladığı Çin’de Kovid-19 salgınında ölenlerin sayısının 2 bin 837’ye çıktığı duyuruldu.  son 24 saatte 47 kişi hayatını kaybetti, 427 kişide Kovid-19 vakası saptandı. Ülkede 79 binden fazla vaka bulunuyor.

Bugün (29 Şubat 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle...

İran'da Koronavirüs tespit edilenlerle diğer hastaların aynı yere konduğu iddia edilen sağlık ocağı ateşe verildi

İran’ın güneyinde yer alan Bender Abbas şehrinde Koronavirüs tespit edilenlerin bir sağlık ocağına getirilerek hastalarla aynı odalarda tutulduğu iddia edildi. Haberi alan öfkeli kalabalık, sağlık ocağını yaktı. Hürmüzgan Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Fatıma Nuruziyan, Bender Abbas şehrinde yalan bir haberin yayıldığını ve hiçbir şekilde söz konusu sağlık merkezinde korona virüsü teşhisiyle yatan hastanın bulunmadığını açıkladı. Koronavirüs teşhisi konan hastaların Bender Abbas şehrinde Şehit Muhammedi hastanesinde belirlenen özel bir alanda karantina altında tutulduklarını söyleyen Nuruziyan, halktan bu konudaki yalan haberlere itibar etmemelerini istedi.

İran'da 9 ölüm, 295 yeni vaka

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede son 24 saatte Koronavirüs sebebiyle 9 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 295 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu. Ülkede Koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı 43'e yükseldi.

İran'da 100 milletvekiline Koronavirüs testi yapıldı, 5'i pozitif

İran'da 100 milletvekiline korona virüsü testi yapıldı. İran Meclis Sözcüsü Esadullah Abbasi, 5 milletvekilinin Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Güney Kore'de 219 vaka daha tespit edildi

Çin'den sonra Koronavirüs'ün en yaygın olduğu ikinci ülke Güney Kore'de 219 yeni vaka tespit edildi. Ülkede Koronavirüs taşıdığı tespit edilen kişi sayısı 3 bin 150'ye yükseldi.

Suudi Arabistan'dan çağrı: Lübnan'a gitmeyin

Suudi Arabistan'ın Lübnan Büyükelçiliği, ülkeyi ziyaret edecek Suudi vatandaşlarına ve ülkede yaşayan yabancılara, Lübnan'a yapacakları seyahatleri iptal etme veya erteleme çağrısında bulundu.

BAE'de 167 test de negatif geldi

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dhabi Tour'da hasta olduğu ortaya çıkan iki İtalyan vatandaşıyla temas ettiklerinden şüphelenilen 167 kişiye yapılan testlerden hepsinin sonucu negatif geldi.

Tayland'da vaka sayısı 42'ye yükseldi

Tayland Sağlık yetkilileri, ülkede bir kişide daha yeni tip Koronvirüs tespit edildiğini duyurdu. Ülkede tespit edilen Kovid-19 vakası sayısı 42'ye yükseldi.

Meksika, üç kişide Koronavirüs tespit ettiklerini doğruladı

Meksika, üç kişide Koronavirüs tespit edildiğini doğruladı. Yapılan açıklamada üç hastanın da kısa süre önce İtalya'da bulunduğu belirtildi. Virüsü taşıdığı tespit edilen üç kişinin de izole edildiği aktarılırken, beş kişilik bir ailenin de gözlem altında tutulduğu bildirildi.

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador, halka sakin kalma çağrısında bulunarak, "Bu durumu halledecek kapasitemiz var" dedi.

 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları