loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan Bülent Arınç'a PKK tepkisi

İran'dan Bülent Arınç'a PKK tepkisi
Tarih: 13.08.2012 - 14:15
Kategori: Dünya

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihmanperest, Bülent Arınç'ın Şemdinli saldırısı için PKK'nin İran üzerinden Türkiye'ye sızdığına yönelik iddialarını kabul etmedi...

İran Resmi Devlet Televizyonu Press TV'ye göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Arınç'ın PKK'nin İran topraklarından Türkiye'ye sızdığı yönündeki iddialarını eleştirerek, Tahran ve Ankara'nın Suriye kousunda farklı düşündüğünü ancak bu ayrılığın soruna dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

İran'ın, Suriye'de reformları desteklediğini ve herhangi bir dış müdahale istemediğini belirten Mihmanperest, Arınç'ın PKK ile ilgili iddialarını reddederek, böyle iddiaların Türkiye'nin iç sorunlarının çözümüne yardımcı olmayacağını ifade etti.

Sözcü ayrıca; Ankara ve Tahran'ın, tüm kapasitelerini ABD ve İsrail'i durdurmak için kullanması gerektiğini ve bölgesel problemleri çözmek için birbirlerine yardım etmesi gerektiğini kaydetti.

Arınç, "İran, PJAK'a karşı şiddetli savaş gösteriyordu. Ondan sonra bu savaşın olmadığı ortaya çıktı. Şimdi de Şemdinli'deki olayları Kuzey Irak'tan değil İran tarafından sızan teröristlerin gerçekleştirdiği görülüyor" ifadelerini kullanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları