loading
close
SON DAKİKALAR

İran’dan korkutan koronavirüs açıklaması: 13 yeni vaka daha tespit edildi

İran’dan korkutan koronavirüs açıklaması: 13 yeni vaka daha tespit edildi
Tarih: 21.02.2020 - 17:58
Kategori: Dünya

İran Sağlık Bakanlığı, ülkeye sıçrayan koronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık, virüsle ilgili 13 yeni vaka daha tespit edildiğini duyurdu.

Çin’in Wuhan kentinde başladıktan kısa bir süre sonra küresel bir korkuya sebep olan koronavirüs ile ilgili korkutan bir açıklama geldi… Türkiye’nin Doğu sınırındaki komşusu İran’dan koronavirüs ile ilgili yeni açıklamalar uluslararası haber ajanslarının gündemine oturdu.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 13 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Twitter üzerinden gelişmeleri duyuran Jahanpur, iki kişinin ise yaşamını kaybettiğini duyurdu.

Jahanpur, “Yeni vakaların 7’si Kum’da, dördü Tahran’da, ikisi Gilan’da görüldü” ifadesini kullandı. İran’da koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e çıkarken toplam vaka sayısı 18’e fırladı.

TÜRKİYE’DEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca, “Sağlıklı olduklarını belirten bir belge ve son 14 günde Kumkent’e uğrayanları içeri almamayı talep ettik. Pazar itibariyle uygulamaya girmiş olacak. İran’dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, “Hastalık bulgusu olan yolcuları sınırdan içeri almamaya dünden itibaren başladık. İran Sağlık Bakanı, şüpheli vakanın 750 olduğunu 18 vakada pozitif corona virüsü bulunduğunu ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : Reuters

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları