loading
close
SON DAKİKALAR

İranlı mülteci Türkiye’de kayboldu

İranlı mülteci Türkiye’de kayboldu
Tarih: 23.08.2012 - 13:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

İranlı mülteci Sajjad Aboutorabi'den 14 Ağustos'tan beri haber alınamıyor...

Uluslararası İranlı Mülteciler Federasyonu (IFIR), Türkiye’de bulunan İranlı mülteci 23 yaşındaki Sajjad Aboutorabi’nin, 14 Ağustos Salı gününden beri Türkiye’de kayıp olduğunu açıkladı.

Sajjad Aboutorabi’nin, yurt dışında bulunan akrabalarının siyasal faaliyetleri nedeniyle İran’da tehdit altında olduğundan, 4 yıl önce ülkesinden kaçarak Türkiye’deki BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne başvurduğunu açıklayan IFIR, Aboutorabi’nin Sivas’a gönderildiğini ve 14 Ağustos tarihinden bu yana kendisinden haber alınamadığını duyurdu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Ankara’daki şubesinde Aboutorabi hakkında bütün bilgilerin bulunduğunu ve kendisinin İran’a gönderilmekle tehdit edildiğini ifade eden eden IFIR, Aboutorabi’nin sığınma başvurusunun kabul edilmeyerek tehlikeye düşürüldüğünü açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni (UNCHR) sığınma talebinde bulunanların yaşamını ve akıbetlerini dikkate almamakla suçlayan IFIR, Sajjad'ın bulunması için UNCHR'ın ve Türk yetkililerinin harekete geçmesini istedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları