loading
close
SON DAKİKALAR

İrfan Şahinbaş Atölyesi'nde arbede: 1 kadın kalp krizi geçirdi

İrfan Şahinbaş Atölyesi'nde arbede: 1 kadın kalp krizi geçirdi
Tarih: 19.07.2014 - 18:17
Kategori: Kadın

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre; Özel firmaya ait yaklaşık 40 kişilik grup, biri kadın dört güvenlik görevlisini darp etti...

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre; Özel firmaya ait yaklaşık 40 kişilik grup, biri kadın dört güvenlik görevlisini darp etti. Kalp krizi geçirdiği belirtilen kadın görevli hastaneye kaldırıldı.

Bir süre önce ağaç kesimi nedeniyle gündeme gelen tiyatro arazisinde dün olay çıktı. İddiaya göre firma çalışanları, başlatılan inşaat ile atölye sahnesi arasına tel örgü çekmeye başladı. Güvenlik görevlileri ise mahkeme sürecinin devam ettiğini ve tel örgü çekilemeyeceğini belirterek müdahale etti. Bunun üzerine firma çalışanı yaklaşık 40 kişilik bir grup, atölye sahnesine girerek, özel güvenlik ve sahne çalışanlarına saldırdı.


Olay sırasında biri kadın, dört güvenlik görevlisi darp edildi. Kadın güvenlik görevlisi Sibel Özbilge darp esnasında kalp krizi geçirirken, güvenlik görevlileri İsmail Demir, Hasan Uyanık ve Haydar Yılmaz’ın ise burnu kırıldı. Özbilge ambulansla GATA’ya kaldırıldı. Tiyatro çalışanları, firma çalışanlarının atölye sahnesine gelerek gördükleri herkese saldırdıklarını öne sürdüler. Grubun alana gelmesinin ardından OSTİM Polis Karakolu’nu aradıklarını ifade eden çalışanlar, polisin olay yerine çok geç geldiğini iddia ettiler. Olaya karıştığı iddia edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. DT Genel Müdürü Mustafa Kart da olay yerine gelirken DT Avukatı Ahmet Nuri Ekici ise şunları söyledi:

MAHKEME SONUCUNU BEKLEMEDİLER
“Mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen özel firma, mahkeme sonuçlanmadan zorla araziye girerek tel örgü çekti ve güvenlik görevlilerini darp etti. Kamu kurumunun içerisine kadar giren sopalı ve silahlı kişiler, güvenlik görevlilerine ve diğer çalışanlarımıza saldırdılar. İsrail’in Ramazan ayında Filistin’e yaptığını, özel firma bize yapıyor. Özel firma devlete karşı terör uyguluyor. Biz bunu aylardır bir türlü engelleyemiyoruz. Devam eden mahkeme süreci var. Bu alana özel firmanın giremeyeceğini belirten Kaymakamlık kararı var. Tel örgü çekiyorlar, bu kaymakamlık kararına aykırı. Bu kararları da hiçe saydılar. Emniyete haber veriyoruz ‘görevinizi yapın’ diye ama maalesef herşey bizim istediğimiz gibi olmuyor, özel firmanın istediği gibi oluyor. Çitlerin yıkılması için müracaatlarımızı yapacağız. Büyükşehir Belediyesi adına açtığımız davalar var. Nihai bir karar çıkmadı daha ayrıca özel firma adına açtığımız davalar var. Buranın satışında usulsüzlükler olduğunu düşünüyoruz. Burası ilgili kanun gereğince değerinin çok altında satıldı. 2005’de 100 milyon TL’lik yer 6 milyon 200 bin TL’ye satılıyor. Milli Emlak’a başvurduk ama Milli Emlak gereğini yapmadı. Sonuna kadar hakkımızı savunacağız, hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”


AĞAÇ KESİMİ TEPKİ GÖRMÜŞTÜ
DEVLET Tiyatroları’nın Macunköy’de bulunan, 60 yıldır kullandığı, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ile atölyeleri barındıran arazinin 4 bin 250 metrekarelik kısmı, Milli Emlak tarafından özel bir firmaya satılmıştı. Firma geçen mart ayı başında yaptığı gece baskınıyla alandaki 40’a yakın ağacı keserek başta sanat dünyası olmak üzere kamuoyundan büyük tepki görmüştü. Sanatçılar yapılan uygulamayı “hukuksuzluk”, ağaç kesimini ise “katliam” olarak adlandırarak vardiyalı ağaç nöbetine başlamışlardı. Araziyle ilgili hukuki süreç devam ederken ve ağaç tahribatını “Kabul edilemez” ifadesiyle eleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da soruşturma desteği gelmişti.

TEL ÇEKMEYİN TARTIŞMASI
Ağaç kesmesiyle büyük tepki çeken firma çalışanları, dün de inşaat ile atölye sahnesi arasına tel örgü çekmek istedi. Tartışma sonrası atölye sahnesine giren firma çalışanlarının özel güvenlik görevlilerini darp ettiği bildirildi. Aldığı darbelerle yere yığılan kadın güvenlik görevlisi Sibel Özbilge’nin kalp krizi geçirdiği bildirildi. Özbilge, olay yerine gelen ambulans ile GATA’ya kaldırıldı. Özel firmanın yetkilileri, DT avukatı Ahmet Nuri Ekici arasında da tartışma çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları