loading
close
SON DAKİKALAR

İşçiler Ada Tersanesi'ni bloke etti

İşçiler Ada Tersanesi'ni bloke etti
Tarih: 19.01.2013 - 12:45
Kategori: Sendika

Ada Tersanesi'nden maaşları ödenmeden işten atılan taşeron işçiler, tersane girişini kapattı, iki işçi de vincin üzerine çıktı...

İSTANBUL- Ada Tersanesi önünde 14 Ocak'tan bu yana direnişte olan taşeron işçilerin eylemi, tersanede üretimi 1 saat durdurdu.

Direnişlerinin 5. gününde sabah erken saatlerde Ada Tersanesi önüne gelen işiler, direniş çadırının yıkılmış olduğunu gördü. İşçiler, kapı önünde bekleyerek, tersaneye girecek olan arkadaşlarına yönelik konuşmalar yaptı ve destek istedi. Maaşlarını alamadıklarını belirten işçiler, arkadaşlarından onurlu bir yaşam için bir saat işe girmemelerini istedi.

Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Arkadaşlarınız 6 gündür burada soğuğa ve yağmura rağmen direnişlerini sürdürüyorlar. Sizler de işçi arkadaşlarımıza destek vermek için içeri girmeyin" dedi. Saygılı'nın çağrısına uyan çok sayıda işçi tersaneye girmedi. İşçilerin çok az kısmının tersaneye girerek çalışmaya başladığı görüldü.


TERSANE PATRONU SAYGILI'NIN ÜZERİNE ARABA SÜRDÜ

İşçiler sık sık "Direne direne kazanacağız", "Ücret hakkımız gasp edilemez" sloganları attı.

Bu sırada arabasıyla tersane önüne gelen Ada Tersanesi patronu Adil Erkoç, polisi çağırarak işçileri tersane önünden uzaklaştırmak istedi. Erkoç, daha sonra arabasını Limter-İş Başkanı Saygılı'nın üzerine sürdü. Tersane patronuna öfkelenen işçiler, slogan atarak arabaya vurmaya başladı. Araçtan inen Erkoç ile işçiler arasında tartışma yaşandı.

2 İŞÇİ VİNCE ÇIKTI

Bu sırada tersane içerisine giren 2 işçi, vince çıkarak, haklarını almadan aşağı inmeyeceklerini belirtti.

Dışarıdaki işçiler ise tersane girişini kapattı. Polis ile işçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ve tersane patronuna tepki gösteren Limter-İş Başkanı Saygılı, "Patronun pervasız ve ahlaksızlık yapıyor. İşçilerin içeride alacakları var ve patron bunu işçilere vermek istemiyor" dedi.


HAKLARIMIZ ALANA KADAR DİRENECEĞİZ


Daha sonra Ada Tersanesi patronu Erkoç ile Limter-İş Sendikası Başkanı Saygılı bir görüşme yaptı. Erkoç, Saygılı'ya işçilerin maaşlarını asgari ücret üzerinden Pazartesi günü vereceğini, geri kalanı ise Salı günü öğlene kadar vereceğini söyledi. Saygılı, "İşçiler paralarının tamamını alana kadar tersane önünde sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Görüşmeden sonra giriş kapısını açan ve vincin üzerinden inen işçiler, destek veren arkadaşlarını selamlayarak, direniş çadırını yeniden kurdu. Taşeron işçilerin tersane önündeki direnişi sürüyor.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları