loading
close
SON DAKİKALAR

İSKİ duyurdu; 85 Noktada taşkın riski son buldu

İSKİ duyurdu; 85 Noktada taşkın riski son buldu
Tarih: 11.07.2022 - 14:48
Kategori: Şehir

İSKİ, 2019 yılından bugüne gerçekleştirdiği çalışmalarla tam 85 noktada su baskını riskine son verdi.

İSKİ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatlarıyla gerçekleştirdiği yatırımlarla İstanbul'da altyapı hamlesine hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan su baskını sorunu olan noktalarda gerekli çalışmalar yapılırken, denizlere kontrolsüz atıksu girişleri de teker teker engelleniyor.

2019 yılından bugüne kadar 1.650 kilometre atıksu şebekesi ve kolektörü ile 150 kilometre yağmursuyu kanalı imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca 6 kilometre atıksu tüneli ve 7 kilometre yağmursuyu tüneli yatırımı yapıldı. Yine 69 derede 36 kilometre ıslah gerçekleştirildi.

85 NOKTADA PROBLEM ÇÖZÜLDÜ

İstanbul'un kronik sorunlarından biri olan ve şehrin bir çok noktasında yaşanan su baskınları İSKİ'nin gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla son buluyor.

2019 yılında İstanbul'da su baskını yaşanan noktaları belirleyen İSKİ, buralarda çalışmalarına hızla başladı. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasaklarını da fırsata dönüştüren İdare, müdahale edilmesi zor alanlardaki çalışmalarını da tamamladı.

Yapılan çalışmalarla bir çok bölgede su baskını riski sona erdi. Üsküdar Meydanı'nda denizle karanın birleşmesi görüntüleri artık yaşanmazken Bakırköy İncirli Caddesi, Zeytinburnu 10. yıl Deresi, Esenyurt Taşağıl Deresi, Mecidiyeköy, Ortaköy, Kartal gibi İstanbul'un dört bir yanında tam 85 noktada su baskını sorunu çözüldü.

DENİZLERE KONTROLSÜZ ATIKSU GİRİŞİ SON BULUYOR

İSKİ, yine İstanbul'un başka bir kronik sorunu olan denizlere kontrolsüz atıksu girişine son vermek amacıyla da çalışmalarına devam ediyor. Bugüne kadar bir çok noktada atıksu girişi sona ererken geçtiğimiz günlerde tamamlanan İstavroz Atıksu Tüneli ile İstanbul Boğazı'na 13 bin metreküplük bir atıksuyun kontrolsüz girişi önlenmiş oldu. Tünel vasıtasıyla atıksular Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi'ne ulaştılırırken her Kurban Bayramı'nda yaşanan görüntüler bu yıl yaşanmadı. Boğaz kana bulanmadı.

İSKİ GENEL MÜDÜR VEKİLİ DR. ŞAFAK BAŞA: ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

İSKİ'nin İstanbul'da kronik sorunları hızla çözdüğünü ifade eden İSKİ Genel Müdür Vekili Dr. Şafak Başa, "Son yağışlar bize altyapının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul vizyonu doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şehrimize yakışmayan görüntülere son vermek için çalışıyoruz. Gerek su baskını riskini gerekse denizlere kontrolsüz atıksu girişini bitirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar 85 noktada su baskını riskine son verdik. Çalışma yaptığımız bu alanlarda da herhangi bir sorun yaşamadık. Çalışmalarımızın karşılığını sahada olumlu olarak gözlemledik. Şehrin kalan kronik problemlerini de hızla çözmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları