loading
close
SON DAKİKALAR

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’dan musluktan su içme çağrısı

İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’dan musluktan su içme çağrısı
Tarih: 22.08.2022 - 08:20
Kategori: Şehir

İSKİ, Ömerli-Dudullu İsale Hattı açılış töreninde konuşan İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbullulara musluk suyu içmeleri çağrısında bulundu.

İSKİ’nin yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki Ömerli-Dudullu İsale Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı bir törenle hizmete alındı. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İstanbul’da musluk suyunun içilemeyeceği yönünde bir algı olduğunu anımsatarak, “Bugün kime sorsak, İstanbul’da musluk suyunun içilmeyeceğini söyleyecektir. Oysa biz bunun tam tersini söylüyoruz. İstanbul’da su musluktan içilir diyoruz. İstanbul’un suyunu kaynağında korumaya başlıyor, 22 içme suyu arıtma tesisimizde titizlikle arıtıyoruz. Bu suları, evlere, şebekenin yüzde 99’u yenilenmiş ve içerisinde herhangi bir kirlilik barındırmayan düktil font borularla ulaştırıyoruz. Şehre verdiğimiz suyu akredite laboratuvarlarımızda düzenli olarak kontrol ediyoruz. Aylık su kalite raporlarımızı da, şeffaf bir şekilde, internet sitemizde yayınlıyoruz” şeklinde konuştu.

İSTANBULLULARIN AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

İSKİ’nin Türkiye’nin en ucuz su tarifesine sahip İdarelerinden biri olduğunu da belirten Genel Müdür Başa, “Bu ekonomik kriz ortamında, İstanbullulara musluktan su içme çağrısı yapıyor ve aile bütçelerine bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları