loading
close
SON DAKİKALAR

İSKOOP işçileri iş bıraktı

İSKOOP işçileri iş bıraktı
Tarih: 11.02.2013 - 18:06
Kategori: Sendika

Sosyal-İş Sendikası üyesi İSKOOP içşileri, işten çıkarmalara, işverenin baskılarına karşı iş bırakma eylemi yaptı...

İSTANBUL- İstanbul Eczacılar Kooperatifi (İSKOOP)işçileri, işverenin sendika karşıtı tavrı nedeniyle iş bırakma eylemi yaptı.

Sosyal-İş Sendikası üyeleri, Kooperatifin İstanbul'da bulunan merkezinde ve şubelerde iş bırakma eylemi yaptı.

'BASKILAR ARTTI'

Daha önce sendikanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aldığı çoğunluk belgesine itiraz eden İstanbul Eczacılar Kooperatifi yönetiminin, son haftalarda işçiler üzerindeki baskıyı arttırdığı ifade edildi. Kooperatif çalışanları, sendika üyelerinin baskı, tehdit ve şantajla sendikadan istifa etmeye zorlandığını, istifa etmeyenlerin ise işten çıkarılmakla tehdit edildiğini söyleyerek, bu nedenle iş bırakma eylemi yaptıklarını bildirdi.

Bunun son örneğinin Kastamonu Şubesi'nde yaşandığını ifade eden İSKOOP işçileri, sendika üyesi Kooperatif çalışanlarının, şube müdürü tarafından zorla notere gönderilerek istifa işleminin yaptırıldığını, notere ödenen paranı da şube müdürü tarafından temin edildiğini bildirdi.


'İŞTEN ATMALAR SABRI TAŞIRDI'

İşverenin baskılarına ve yetki itirazına karşı daha önce de çeşitli eylemler yaptıklarını hatırlatan İSKOOP işçileri, geçtiğimiz hafta 3 sendikalı işçinin işten atılmasıyla bardağın taştığını, yaşananlara sessiz kalmamak için Temsilciler Kurulu toplantısında alınan karar üzerine iş bırakma eylemi yaptıklarını duyurdu.

İstanbul Merkez ve Kooperatifin İstanbul'daki şubelerinde yapılan iş bırakma eylemine yüzde 90'ın üzerinde katılım sağlandığını kaydeden İSKOOP işçileri, işyerlerinde tüm sevkiyat, sipariş alma, paketleme bölümlerinde hizmetin tamamen durduğunu bildirdi. İş bırakma eyleminin 3 saat sürdüğü belirtildi.


İŞÇİLER SENDİKA İSTİYOR

Atılan işçilerin geri alınmasını, sendikanın yetkisine işveren tarafından yapılan itirazın geri çekilmesini ve sendikalılar üzerindeki baskı, tehdit ve şantajın sona ermesini isteyen İSKOOP işçileri, sorunların çözülmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları